Esmaül Hüsna Anlamları Nedir ?

By | 26 Kasım 2014

esmaül-hüsnan-anlamları-nedir-Esmaül Hüsna Anlamları Nedir ?

Esmaül Hüsna bizi yaratan yüce yaratıcımız Allah’ın en güzel isimlerine verilen genel addır. Esmaül Hüsna en güzel isimleri 99 adettir. Esmaül Hüsna anlamları 99 adet ismin hepsinin anlamları ayrı ayrı anlamda ve sıfattadır.

Esmaül Hüsna Anlamları Nedir ?

Esmaül Hüsna anlamlarının bazıları sadece Allah-u Tealaya mahsus sıfatlardır. Örnek olarak yaratma sıfatının geçtiği El Halık Esmasını verebiliriz. El Halık Esması her şeyi yoktan var eden, yaratan anlamına gelmektedir. Yaratmak sadece Allah’a mahsustur. O’ndan başka yaratıcı yoktur. İnsanda yaratma sıfatı ile ilgili bir tecelli yoktur insan sadece yaratılandır.

El Basar esmasında olduğu gibi Esmaül Hüsna anlamlarının bazıları ise insan da esmaül-hüsnan-anlamları-nedirtecelli edebilir. El Basar; Allah’ın her şeyi görmesi anlamına gelmektedir. İnsanlar herşeyi göremeselerde Allah-u teala insanlara göz organı ile görmeyi bahşetmiştir.

Müslümanlar Esmaül Hüsna anlamlarını bilmeli ve günlük yaşantılarında bu anlamlara göre hareket etmeli, kullandıkları kelimelere Esmaül Hüsna anlamlarına göre dikkat etmelidirler. Çünkü  bir insan  herhangi bir konuda ”yaratıcı olmuş, yada yaratıcı eserler yaptım vb…” kelimeler kullanırsa sadece Allah’a mahsus olan yaratma sıfatını insanlara uyarlayarak konuşursa bilmeden Şirke kadar gidebilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için her müslümanın evinde olması gereken kitaplardan biride Esmaül Hüsna anlamları nedirin cevaplarının olduğu Esmaül Hüsna kitabıdır.

Esmaül Hüsna anlamlarının olduğu bir çok kitabın satıldığı ihvan.com.tr online alışveriş sitemizin Dua ve Havas Kitapları kategorisinden bu kitaplara ulaşabilir, inceleyebilir, arzu ettiğiniz kitabı kolayca sipariş verebilirsiniz.