Diyanet Kuran Meali

By | 26 Kasım 2014

diyanet-kuran-mealiDiyanet işleri başkanlığının görevi Türkiye’de din işlerini yönetmektir. Diyanet devlete bağlı resmi bir kurumdur. Diyanet İşleri basılan ve yayımlanan dini içerikli kitapları, Kuran-ı Kerim’i, Kuran Meallerini ve Tefsirlerini inceleyerek onay vermektedir. Diyanet işlerinin onayladığı kitaplar güvenilirdir okunabilir anlamına da gelmektedir.

Kuran-ı Arapça orjinal olarak okumak çok önemlidir. Sevap ve ecri çok yüksektir. Fakat Arapça okurken Arapça bilmediğimiz için okuduğumuzun ne anlama geldiği bilmiyoruz. Her müslüman Kuran’ın ne anlattığını, biz müslümanlara ne mesajlar getirdiğini bilmeliyiz. Buda ya Arapça öğrenerek yada Kuran meali okuyarak olur.

Her müslümanın evinde Kuran gibi Diyanet Kuran mealide bulunması gerekmektedir. Müslümanların Kuran’ı sadece Arapçasından değil Türkçe mealinden de açıp okuması ve anlaması gerekmektedir.diyanet-kuran-meali-

Diyanet Kuran mealine çok önem vermiştir ve bir kaç tercümana Diyanet Kuran meali çeviri yaptırmıştır. Diyanet Kuran meali içinde en çok tavsiye edilen ve okunan meal Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır tarafından hazırlanan Elmalılı Kuran mealidir. Elmalılının hazıladığı Diyanet Kuran mealini bir çok kitapevinde dini içerikli kitap satan yerlerde, online alış veriş satış sitelerinde ve Diyanetin kendi satış bürolarında bulabilir ve bütçeyi zorlamayan bir ücret karşılığında alabilirsiniz.

İhvan.com.tr alış veriş sitesinin Kuran meallerinin bulunduğu https://www.ihvan.com.tr?do=catalog/results&q=meal sayfasından Kuran meallerini inceleyebilir, istediğiniz Diyanet Kuran mealini hemen kargo ve kapıda ödeme, taksitli ödeme seçenekleri ile sipariş verebilisiniz.