Eşine Karşı Davranışlarında İdeal Bir Kocanın Vasıfları

By | 14 Eylül 2014

hasema

 

rüyada palto görmek1-     İdeal koca, eşiyle oynaşıp şakalaşan ve şaka ve eğlencede ona hakkını verendir.

2-     İdeal koca, kıskançlığında itidalli davranandır. Zanlarının gemini tama­men başıboş bırakmadığı gibi incelemeler yapıp aşırı kuşkulu davranmaz.

3-     İdeal koca, eşinin daima kendisine güven duymasını sağlar ve onun onu­runu kıracak her türlü davranıştan sakınır.

4-     İdeal koca, eşine karşı kibar konuşandır. Onunla terbiyeli ve nazik bir üs­lupla konuşur. Güzel sözün kalpte ve vicdanda memnun edici bir etkisi vardır.

5-     İdeal koca, eşinin söylediklerine kulak veren, görüşlerini saygıyla karşıla­yan ve doğru olduğu zaman onu uygulamaya geçirendir.

6-     İdeal koca, ailesine itidalli harcama yapandır. Savurgan davranmayacağı gibi cimri de olmaz.

7-     İdeal koca, daima eşinin karşısına güzel görünümlü ve şık bir şekilde çı­kandır. Ondan sadece şıklık görür ve sadece güzel kokular koklarız.

8-     İdeal koca, evlilik yaşamının sırlarını koruyandır. Onlardan hiçbir şeyi başkalarına anlatarak, kulak ve ağızların ilgi odağı haline gelmez.

9-     İdeal koca, erkekçe davranışlarını muhafaza edendir. Şekil itibariyle veya psikolojik olarak olsun erkekliğin hiçbir tavrında aşırıya gitmediği gibi heybetini ve vakarını düşürecek şekilde yumuşak da olmaz.