Erkeğin Parfüm Kullanması Caiz Midir?

By | 21 Ekim 2014

parfumİçinde alkol olduğu söylenen çeşitli yabancı parfümler var. Bunlar maksatlarla da kullanılabiliyor. Bir erkeğin bu tür parfümleri tası caiz olur mu?
Bizde “ameller niyetlere göredir”. Bunun anlamı şudur: Doğru ve güzel bir iş dahi ancak iyi bir niyetle yapılırsa güzel olur ve ibadet olur. Kötü bir niyetle yapılırsa kötü olur, hatta günah olabilir sulüllah Efendimiz (sa) güzel kokuyu çok övmüş ve kendisııurt sevdiğini söylemiştir. Hatta, o zamandan bile,kadın kokusu ile erkek kokusu arasında ayırım yapılmış ve farklı özelliklerde oldukları söylenmiştir.
Şimdi bir erkek, erkeklere has güzel kokuyu Rasulüllah’ın olduğu için kullanırsa güzel bir iş yapmış olur ve bir sünnel alır. Sadece bulunduğu yerde başkalarını ağır kokularla  etmemek için güzel koku kullanırsa güzel bir iş yapmış olur.Erkek kokuyu yabancı kadınların dikkatlerini cekebilmek için kullanıyorsa haram işlemiş olur.
Ama sadece kadınları cezbetmek için geliştirilmiş parftim! evin dışında kullanılması mahzurlu olmalıdır. Çünkü onlaı tf müslümanların örfünde güzel koku değildir. Yabancı kadınların dikkatini çekmekten başka bir işe de yaramazlar ve günümüzde havailiğin ve hafifliğin belirtisidirler. Hanımı hoşlanıyorsa evinin içinde kullanabilir.İçinde alkol olan erkek parfümleri, Hanefî mezhebine göte kullanılabilir.