El Rafi İsminin Anlamı

By | 19 Haziran 2014

namaz-kildiran-seccade

El Rafi isminin anlamıEl Rafi isminin anlamı ;

‘Şeref verip yükselten.

Sen seni anlatanı iki cihanda derecelerini yükseltir ve başlara taç edersin. Aziz edersin.

El Rafi isminin anlamı ve faziletleri ;

1-                       Yüce bir mertebeye ulaşmak isteyen, gece yansıt yüz defa “Yâ Râfiu Celle Celâlühû” diye okumalıdır. Bu, fakirlikten de kurtulmasına bir vesile olur. Vird edinerek okuyanlar, halk içinde mümtaz mevkiye nail olurlar.

2-                       İnatçı zalimlerin şerrinden korunmak için (70) de­fa okunur. Cuma gecesi veya pazartesi günü akşam veya yatsıdan sonra (440) kere okunursa, düşmanların kalbinde korku ve ürperti meydana gelir.

El Rafi isminin anlamıyla güzel bir dua

ASKINLA AZİZ EYLE

Ey RÂFÎ olan güzel Allah’ım,

Sen, Sana yönelenleri, Habibine gönül verenleri, yoluna dü­şenleri, Sana âşık, yoluna vurgun olanları, mütevazı olanları yüceltirsin. Sen yüceltmeyi çok seversin.

Sen, Habibini şanı pek yüce bir Peygamber ettin. Bizleri ve kıyamete kadar gelecek nesillerimizi de Seni bilmek, sevmek ve sevdirmekle derecemizi yücelt.

Bizleri, Seni seven bir gönül eyle. Etrafımıza, kendimizi, arabamızı, evimizi, makamımızı, çocuklarımızı, hizipleri, de­tayları değil de, Seni anlatalım. Çünkü Sen seni anlatanı iki ci­handa derecelerini yükseltir ve başlara taç edersin. Aziz eder­sin. Sürekli kendini anlatan insanlar olmadan bizleri koru.

(Âmin]