El Mümin İsmi Şerifi

By | 10 Nisan 2014

El Mümin İsmi Şerifini günlük hayatımızda zikir ve dua haline getirmeye gayret göstermeliyiz. Allah’ın bütün güzel isimleriyle olduğu gibi El Mümin İsmi Şerifiyle de dua etmek çok öenmlidir.El Mümin İsmi Şerifi ile örnek bir dua şöyledir;

El Mümin İsmi Şerifi

Ey MÜ’MİN olan, kullarına iman ve emniyet nasip eden Allah’ım,

Sen kullarına güven kaynağısın. İnanan kullarını her türlü korkudan emin kılarsın. Seni Sevenleri, yoluna düşenleri her zaman her yerde ve her tehlikeden korursun. Bizleri emin ve güvenilir insan eyle.

“0, Selâm’dır, MÜ’MİN’dir, Müheymin’dir.” (HaşrSuresi, 23)

“Hasbünallah” diyoruz ve Sana güveniyoruz. Sana gönül veriyoruz. Senin MÜ’MİN isminin azameti karşısında inanç­sızların bütün oyun ve planları çok aciz kalır.

inanmayanlara hidayet nasip eyle. Bütün kullar, Senin kul­ların. Seni bilemeyen kullarına hidayetle emniyet nasip eyle, insanlar Seni bilsin, Seni sevsin ve emniyete ersin. Sana tam güvenmeyi bizlere nasip eyle.

Sen kullarına, en büyük nimetin olan iman nimetini lütfet- meyi çok seversin. MÜMİN olmak, her yönüyle emniyette ol­mak ne muhteşem bir nimettir.

Bütün kullarını yaratıp bu dünyaya göndermekteki asıl maksadın, kullarının seni bilmesi, sevmesi, mümin olması ve Senin tarafından sevilmesidir. Sen bütün kullarına hidayet na­sip eyle. Müminlere de aşkını nasip eyle. Sen bizleri muttaki müminlerden eyle.

Bizlere Habibinin ve dört halifesinin imanı gibi güçlü iman ver. Bizleri Sıddık ve Ömer eyle. Sadık ve güvenilir eyle. Fitne çıkarmayalım ve çıkaracaklara da çıkartmayalım. Seni bil­meyenler bilsin, bilenler güvene ersin. Sevenlerine Sen her

şeysin. Gören gözümüz, tutan elimiz ve düşünen beynimiz, ru­humuz ol Allah’ım. Bizi en güzel bir şekilde Habibinin yolunda yürüt.

Ey MÜ’MİN ve Güzel Allah’ım, bizlere Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ahlakını, aşkını, bereketini, her sahada mükemmel­liğini, Hz. Süleyman’ın saadetini, Hz. Eyyub’un sabrını, Hz. Yusuf’un güzelliğini, Hz. Hamza’nın cesaretini, Hz. Ömer’in adaletini ver.

Peygamberin, sahabelerin, evliyaların, asfiyaların, aktap- ların, inananların duaları bizimle olsun. Habibi Zişan’ın sen­den ne kadar hayır istediyse, her an senden onları istiyor ve dileniyoruz. O’nun kaçındığı bütün serlerden de kaçınıyoruz. Zatın, Habibin, ismi azamin ve yarattıkların hürmetine, edece­ğimiz bütün hayır duaları kabul eyle. (Âmin]