El Melik İsmi İle Dua

By | 7 Nisan 2014

Dualarımızı Allahın güzel Esmaları ile yapmaya gayret gösterelim. Dünyada eğer güç kuvvet emir sahibi olmak istiyorsak El Melik ismi ile dua etmemiz, duamızın kabulüne vesile olabilir.

El Melik İsmi İle Dua

El Melik ismi ile dua şöyle edebiliriz;

Ey MELİK olan, bütün varlıkların sahibi, tek ve mutlak Sultanı Allah’ım. Sen bütün mevcudatı, yaratan, yöneten, terbiye eden, koruyan, hayat ve sonsuz rızıklar veren eşsiz Sultansın. Herkes Sana muhtaç, Sen ise hiçbir şeye muhtaç değilsin.

“De ki: insanların Rabbine sığınırım; insanların melikine, insanların (gerçek) ilâhına.” iNâs sûresi, 1-3)

Göklerin ve yerlerin gerçek Sultanı, Sultanlar Sultanı Allah’ım. Senden başka bütün idarecilerin idaresi eksik, ku­surlu ve geçicidir. Gerçek, Ezel-Ebed Sultanı Şensin. Kullarını ve evreni en güzel ve kolay bir şekilde idare edersin. Zorluk biz aciz kullarınadır. Sen bütün noksan sıfatlardan münezzeh­sin. Senin için âlemlerin idaresi ile atomların idaresi ve bir ku­lunun idaresi aynı kolaylıktadır. Kulların fani dünyada, geçici idarecilere itaat ederek, saygı göstererek Gerçek Meliki Azam olan Sana itaat etmeyi, hürmet etmeyi ve huzurunda el pençe divan durmayı öğrenirler.

Ey Sultanlar Sultanı ve Bütün Mülklerin Sahibi Güzel Allah’ım. Sen, Sana tam kul, Habibine tam ümmet olan salih kullarını arza halife kılarsın. Onları sultanlara sultan edersin. Sen dilediğine dilencilik, dilediğine de Sultanlık verirsin.

Sen “Hesap Gününün Meliki”sin. (Fatiha3] Kudretin, mülkün, lütuf ve ikramların sonsuzdur. Habibin ve seçkin kullarına lütfeylediğin gibi bizlere de, Sana tam kul olmayı lütfeyle. Sana âşık, Sana meftun bir hayat yaşamayı bizlere nasip eyle. (Âmin]

El Melik İsmi İle Duamızı Allah kabul eylesin…