Damat ve Geline Zifaf Gecesi İçin Tavsiyeler

By | 16 Eylül 2014

feraceler

 

Gerdek Gecesi Okunacak Dua*        Kadın, zifaf gecesinde eşine, onunla alay ettiği anlamını çıkarabileceği her hangi bir harekette bulunmamalıdır. Çünkü bu, ona yakışacak bir şey olmadığı gibi uygun bir hareket de değildir.

*        Kadının evlilik sırlarını koruması, eşinin durumunu tafsilatıyla kendinin veya eşinin akrabalarına aktarmaması gerekir.

*        Evliliğin ilk günlerinin aile ortamından ve akrabaların kalabalığından uzak bir ortamda geçirilmesi tercih edilmelidir.

*        Eşlerin aileleri de, onların evlilik hayatlarının başlangıcının ince tafsilatla­rına girmemeli, erkeğe sorular sorup, kadına nasihatler göndermemelidirler. Bu, onlardaki heyecan ve telaşı daha da artırır ve bu ilişkinin başarısız kalmasına yol açabilir.

*        Erkeğin başansızlığı durumunda eşi onu, cinsel gücünün tam olduğu ko­nusunda ikna etmeli, onu bu yüzden ayıplamaya ve küçük düşürmeye kalkışma­malıdır. Erkeğin psikolojik olarak sakinleştirilmesi kendisi hakkındaki beceriksiz­lik kompleksini yok etmeye yardımcı olacak bir davranıştır. Böylelikle bu sorunu yenerek, başarıya ulaşabilirler.

*         Erkek, ilk cinsel ilişkiye girme denemesinde başansız kalma durumunda tekrar denemeye çalışmamak, bir süre istirahat etmek için cinsel” ilişkiyi tekrar­lamayı ertelemelidir.

*         Daha önce de belirttiğimiz gibi cinsel buluşma ancak tam bir sevişme ve oynaşmadan sonra gerçekleştirilmelidir.