Cüz Dinle

By | 1 Ağustos 2019

cuz-dinleKuran-ı Kerim’i okumak kadar dinlemekte önemlidir. Kuran-ı Kerim’i dinlemekle ilgili Kuran okumak sünnet, dinlemek farz diye belirtilmiştir. Kuran-ı Kerim’i dinlemenin bir çok yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki mukabelelerde Cüz Dinleyerek olmaktadır. ramazan aylarında genellikle toplanılarak bayanlar kendi aralarında her gün bir kişinin okuduğu Cüz Dinlerler ve Ramazan ayı sonunda hatimleri tamamlanır.

Bir diğer Kuran-ı Kerim dinleme yöntemi ise cd, dvd ve vcd’lere kayıtlı sesli hatim setleri ile Cüz Dinleyerek gerçekleşmektedir. Sesli hatim setlerini isteğinize göre tvden, bilgisayardan, tabletten, akıllı telefonlardan, notebooklardan dinleyebilirsiniz. Sesli hatim setlerinin bir çok fonksiyonları bulunmaktadır. Bunlardan biriside istediğiniz zaman durdurup istediğiniz zaman hatim setini çalıştırmanızdır. Bu fonksiyon sayesinde sesli hatim setleri ile Cüz Dinlerken istediğiniz kadar Kuran dinleyebilir, istediğiniz yerde Kuran-ı Kerim’i durdurabilir, isterseniz ileri ve geri alabilirsiniz ve istediğiniz yerde Cüz Dinlemeyi bırakabilirsiniz.

Cüz Dinlemenin diğer bir yöntemi sosyal internet paylaşım sitelerinde kayıtlı hatimleri dinlemektir. B sitelerde ki hatimleri ister Cüz Dinleyerek ister sayfa dinleyerek, ister sure dinleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Diyanet İşleri müdürlüğünün kendine ait olan resmi web sitesinde de Kuran-ı Kerim hatim olarak yayınlanmaktadır. Bu siteden kolaylıkla istediğiniz hızda Cüz Dinleyebilirsiniz.