Cuma Gününde Çokça Salavat-ı Şerife Okumak -2

By | 14 Ekim 2014

cuma-gününde-salavatı-şerife-okumakAbdullah ibni Mesud (JRadıyallahi’i Anhüma) şöyle demiştir: “Ey Zeyd bin Vehb (Radıyallahü Anh)  Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)e Cuma günü yüz defa şu şekilde salâvat getirmeyi sakın terk etme
[Allahümme Salli alâ Muhammedinin-Nebiyyil-Ümmiyyi] “Ey Allah’ım! Nebi ve Ümmî kulun Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) salât et.”
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Cuma günü bana yüz kere salât okuyan kişi, kıyamet günü¬ne öyle bir nurla gelir ki, o nur bütün mahlûkat arasında taksim edilse, elbette hepsini kaplar. ”  Resulullah (,Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Her kim Cuma gününde ve gecesinde Bana yüz defa salâtü selam getirirse, Allahü Teala onun âhiret isteklerinden yetmiş, dünya isteklerinden de otuz olmak üzere yüz isteğini yerini getirir ve size hediyeler geldiği gibi, o salâtları da Bana arz edecek bir meleği Allahü Teala bu hu¬susta görevlendirir. Şüphesiz Benim ölümümden sonraki bilmem, sağken bilmem gibidir.”
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Cuma günü bana ikiyiiz kere salât okuyan kişinin ikiyüz senlik günahı bağışlanır. ”
İmam Gazalî buyurdu ki: “Her kim bu salavatı 7 Cuma 7 kere okursa, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellenı)in şefaatine mazhar olur. ”
Allaıhümme salli ala Muhammedin ve alâ Ali Muhammed. Salaten tekûnü leke riaden velihakkıhi edâen. Ve e ‘atıhil- veczihi Veh ‘ashül-Mekâmel Mahmûdellezî ve ‘adtehii veczihi  mıhı mâ hüve ehlühü veczihi efdale mâ câzeyte Nehiyyen an fiımetitihi ve salli aleyhi ve alâ cemî ‘ı ihvânihi minennehiyyîne vessâlilline yâ erhamer-râhımîn.] “Allah’ım! Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)c ve O’nun Âl’ine öyle salât et ki, Senin hoşnut olduğun O’nun da şanına yakışan bir salât olsun. O’na (cennete en yüksek olan ve Allah’ın kullarından sadece birine nasip olacak olan) ‘Vesile’ (makamım) ver. O’na vaad etmiş oldu¬ğun Halen (şefaat) makam(m)a ulaştır. Bize yaptığı iyilik O’na lâyık olduğu mükâfatı ver. Bir Peygambere; inden ötürü verebileceğin en güzel hediyeyi ve karşılığı Sen O’na ver.
Ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Allah’ım! O’na ve O’nun elçilerden, salihlerden oluşan dostlarına esenlik ver, salât et. ” Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim:

[Cezallahü annâ nehiyyenâ Muhammeden Sallallahü Aleyhi ve Selleme mâ hiive ehlüh.]
“Allahü Teala bizim tarafımızdan Peygamberimiz Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) layık olduğu şekilde mükâfatlandırsın” derse, muhakkak ki bin sabah ywtmiş tane yazıcı melek onun sevabını yazmakla yorulurlar Bu Salâvatı her namazdan sonra söylemeyi âdet etmeye çalışmamız bizim için çok yerinde bir karar olacaktır.
Bu salâvatm 124.000 salâvat-ı şerife yerinde olduğu mana âleminde Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) tarafından bildirilmiştir.
Zamanın kutbu Mehmed Bekrî Hazretleri buyuruyor ki: “Bir kimse ömründe bu Salavat-ı Şerife’yi bir defa okur da cehenneme dâhil olursa, Huzur-u İlahî’de benim yakamdan tutsun.”
Ahmed Tîcânî Hazretleri yan uyanık bir halde iken bu Sala- vatm faziletini Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Sellem)e sorar. Cevaben: “Bir kimse bu Salât’ı bir defa okursa, zamanın başından Salâvat getirenin okuduğu zamana kadar insan, cin ve meleklerin getirdiği Salâvata denk sevap kazanır. Günahları da bağışlanır” buyurmuşlardır.