Cuma Gecesi ve Gününün Fazileti -4

By | 14 Ekim 2014

Cuma Sabahı Okunacak ZikirlerCuma günü ve gecesinde Kur’ân okumayı, zikirler yapmayı, dualarda bulunmayı, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) üzerine salâvat getirmeyi diğer günlerden daha da çok yapmak müstehaptır.
Ebu Hüreyre (Radıyallahü Anh)den rivayet edildiğine göre, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Cuma gününden bahsetti ve şöyle buyurdu: “Cuma gününde öyle bir ân vardır ki, Müslüman kimse ona namaza dururken, Allah ’taıı bir şey ister de, o âna rast gelirse, muhakkak Allahü Teala
o istediğini ona verir. ” Bu sözleri söylerken eliyle bu sürenin azlığını da işaret etti.
Alimler bu ânın hangi vakit olduğu hususunda çelişkiye düştüler. Sahabenin çoğu, onun ikindiden sonra olduğu kanaatindedir.
Bazıları şafağın sökmesinden güneşin batmasına kadar olan vakittir, dediler.
Bazıları ise, bunun şafak söktükten sonra, güneş doğmadan önce, güneş doğduktan sonra, zevalden sonra, ikindiden sonra dediler.
Ebu Musa el’Eşarî (Radıyallahü Anh) diyor ki: Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem): “Bu ânın imamın hutbeye çıkması ile namazın bitimi arasıdır” buyurduğunu işittim.
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Cuma gününde, duaların kabul olunduğu saati ikindi vaktinden güneşin batışı anına kadar arayınız1