Cuma Gecesi ve Gününün Fazileti -2

By | 14 Ekim 2014

1Cuma Sabahı Okunacak Zikirler. Pazartesi, Resulullah (Sallallahîi Aleyhi ve Sellem) hicri aylardan Rebiü’l-Evvel ayının 12. günü Pazartesi günü sabaha karşı dünyaya geldiğinden ve Kur’ân’m kendisine indiriliş günü olduğundan, diğer günlerden üstün olmuştur ki, Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Sellem) bu iki nimete şükür için o günü oruçlu geçirdiğini beyan etmiştir.
2. Peygamberliği, 40 yaşına geldiğinde Ramazan ayının Pazartesi günü olmuştur. Mekke’den Medine’ye hicret Pazartesi günü olmuştur. Medine’ye Pazartesi gelmiştir. Hacerü’l-Es- ved taşı Pazartesi günü koyuldu ve Pazartesi günü vefat etti. Miraca çıkış günü de Pazartesi olmuştur.
3. İnsanların amelleri, haftada iki sefer, Pazartesi ve Perşembe günleri Allah’a arzedilir. O nedenle bu iki günde oruçlu olmak çok faziletlidir. Kardeşi ile arasında husumet bulunan kul hariç, her mümin mağfiret görür. Bunlar banşıpcaya kadar, “Şu iki zavallıya bakın” denilir.
+ Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Arneller Pazartesi ve Perşembe günleri Allahü Teala ’ya arz edilir. Ben amelimin oruçluyken arz edilmesini severim.”
+ Ebu Hüreyre (Radıyallahü Arıh) anlatıyor: Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutardı.