Cübbeli Ahmet Hoca Kuranı Kerim Meali Kitabi

By | 1 Ağustos 2019

Cübbeli Ahmet Hoca Kuranı Kerim Meali Kitabi

Kuranı Kerim mealleri, bilindiği üzere Kurandaki tüm sure ve ayetlerin Türkçeye tercüme edilerek açıklanmış halidir. Nitekim meal de, mana ve anlam demektir. Kuranı kerim meali, tercüme demek değildir. Tercüme, bir metnin hiçbir yorum katılmadan çevrilmesidir. Meal ise, Kuran ayetlerinin yorumlu tercümesidir. Aynı şekilde, Kuranı Kerim tefsirleri ile de karıştırılmamalıdır. Tefsir de tercüme değil, ayrıntılı açıklama demektir. Kuranı Kerim mealleri, meali hazırlayan âlimin kendi bilgi birikimi doğrultusunda, Kurandaki yoruma açık ayetleri uygun şekilde çevirmesi ve yorumlamasıdır. Genellikle, Kuran mealleri sayfanın üstünde Arapça, altında ise Türkçe metin yer alacak şekildedir. Kuranı Kerim mealinin içeriği, onu hazırlayan âlimin bilgi seviyesine göre değişiklik gösterir.

Cübbeli ahmet hoca kuran tefsiri kitabı

Diğer bir deyişle, ustalığı ve bilgi seviyesi herkes tarafından kabul edilen kişilerin hazırladığı mealleri okumak gereklidir. Cübbeli ahmet hoca kuranı kerim meali kitabı, bu bakımdan en değerli çalışmalar arasında yer almaktadır. Cübbeli Ahmet, bilindiği üzere İsmailağa cemaatinin ileri gelenlerinden biridir ve farklı konularda yayınlanmış 70’den fazla eseri bulunmaktadır. Cübbeli ahmet hoca kuranı kerim meali kitabı, bunların arasında en değerli eserlerden biridir. Ahmet Mahmut Ünlü, bu çalışması içinde Kuranı Kerim’in yoruma açık ayetlerini ehli sünnete uygun bir şekilde yorumlayarak çevirmiştir. Cübbeli ahmet hoca kuranı kerim meali kitabı, İhvan web sitesinde uygun fiyatlarla bulunabilir. 

Bu ürünü İhvan Online Alışveriş Mağazaları en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile sizlere sunuyor. Ayrıca toptan alımlarınız için en uygun fiyatlı ürünleride sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.

Not: Ürün ile ilgili sormak istediğiniz sorular için canlı destek ve ya 0224 223 76 690545 223 76 690850 466 11 66 nolu telefonlardan ve ya [email protected] e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.