Cübbeli Ahmet Hoca Dergisi

By | 1 Ağustos 2019

cubbeli-ahmet-hoca-dergisiDini içerikli eserler arasında dergiler önemli birer yer tutarlar. Dini kitaplarla kıyaslandığında dergiler daha çabuk bir sürede yayınlandığında ve yayınlanma aralıkları daha kısa bir zaman tuttuğu için dini dergiler müslümanların güncel islami konuları takip etmeleri için daha büyük kolaylık sağlarlar.

Ülkemizde basılıp yayınlanan bir çok dini içerikli dergi bulunmaktadır. Bu dergiler arasında okuyucu ktlesi en geniş olanlardan ve en çok tercih edilen dergilerin başında Lalegül dergisi gelmektedir. Daha önce Arifan dergisi ismi ile yayınlanan dergi 2014 yılında isim değiştirerek Lalegül dergisi ismi ile yayınlanmaya başlamıştır. Lalegül dergisi okuyucular tarafından Cübbeli Ahmet Hoca Dergisi olarakta bilinmektedir. 

Lalegül dergisine Cübbeli Ahmet Hoca Dergisi denmesinin sebebi Cübbeli Ahmet Hoca Efendinin katkılarıyla ile haırlanmasıdır. Ayrıca Lalegül dergisi içeriğinde her ay muhakkak Cübbeli Ahmet Hoca Efendinin vaazlarına sohbetlerine yer verilmektedir. Bunun dışında dergi hangi ayda yayınlanıyorsa Cübbeli Ahmet Hoca Dergisinde o ayın önemi ile ilgili bilgiler, bulunulan ayda yapılacak dualar, çekilecek zikirler, kılınacak namazlar hakkında bilgiler verir. Yine önemli aylar, geceler ve günler hakkında detaylı bilgiler, ibadet bilgileri, haram olan şeyler, helal olan şeyler, cennet ve cehennem, ahiret yaşantısı, kabir azabı gibi önemli belli başlı konularda da bilgiler verilmektedir.

Dini içerikli eserler arasında dergiler önemli birer yer tutarlar. Dini kitaplarla kıyaslandığında dergiler daha çabuk bir sürede yayınlandığında ve yayınlanma aralıkları daha kısa bir zaman tuttuğu için dini dergiler müslümanların güncel islami konuları takip etmeleri için daha büyük kolaylık sağlarlar. Cübbeli Ahmet Hoca Dergisi aylık olarak yayımlanan bir dergi olup istenilen takdirde abonelikte yapılabilmektedir.