Cinsel Hayatın Tatmin Edici Olması Lâzımdır

By | 22 Eylül 2014

hasema

 

Rüyada BoşalmakAllah’ın Resûlü’nün evlenmeye teşvik buyuran hadîslerinden açıkça anlaşılacağı üzere evlilik hayatının ana amaçlarından ve yaşa- tıcı unsurlarından biri, hem de başlıcası cinsel hayat olacaktır.

O halde cinsel hayatın olabildiğince tatmin edici olması lâzımdır. Kadında, cinsel hazzm en yoğun olduğu bölge olan ve temel işlevi or­gazmı sağlamak olan klitorisin yaratılmış olması da bu gereğei vur­gulamaktadır.

İnsanın, hayvanlar gibi şiiriyetten yoksun bir cinsel eylem ve boşalma ile tatmine eremeyeceği açıktır.

Bunun içindir ki bir hayat dîni olan İslâm, insanları evlenmeye yöneltirken, evlilik içi cinsel hayatın tatmin edici olabilmesi için, özen gösterilmesine de teşvik etmiştir. Teşvik etmekle de kalmamış, eşlere evlilik öncesinde ve evlilik içinde yapılması gereken özel görevler yüklemiştir. Bunları ayrı ayrı açıklayacağız.

Koca için ancak karısı, karısı için de ancak kocası vardır

Bir mü’min kadın için kocasının dışında, cinselliğinden yararlana­bileceği ikinci bir erkek yoktur. Birinci kocasından ölüm veya bo­şanma yoluyla dul kalmadıkça, cinsel bakımdan ikinci bir erkeği tanı­ması mümkün değildir. Bu, teoride böyle olduğu gibi, Kur’ân ve Sün­net toplununum pratiğinde de böyledir.