Cihad Nedir ?

By | 2 Nisan 2015

Cihad Nedir ?Cihad Nedir ?

Cihad, İslam m en büyük ve önemli amellerinden biridir. Müslüman’ın izzet ve şeref sancağıdır. Ne yazık ki günümüzde bu emr-i İlâhî tahrif ya da terk edildi­ğinden Müslümanlar tüm dünyada esaret altındadır. Allah bir an önce ayaklar altında olan izzet ve şeref sancağımızı tekrar dalgalandırsın ve bizim de bu ame­limizle günahlarımızı affeylesin inşallah.

Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim inde şöyle buyurmak­tadır:

“Ey iman edenler! Elem verici bir azaptan sizi kur­taracak bir ticaret yolunu göstereyim mi size? Allah’a ve Rasûlü’ne imanda sabreder, mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda çarpışırsınız. Bu sizin için eğer bilirse­niz çok hayırlıdır. (Böyle yaparsanız) O, sizin günah­larınızı mağfiret eder, sizi altlarından ırmaklar akan cennetlere ve Adn cennetlerindeki çok güzel saraylara so­kar. işte bu, en büyük kurtuluştur. ”

Ebû Saîd el-Hudrî (r.a.) şöyle demiştir (Bir kere):

—     Yâ Rasûlallah, insanların hangisi daha fazilet­lidir? dendi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.):

—     Canıyla, malıyla Allah yolunda cihat eden mü­mindir, buyurdu.

Sahâbîler:

—Sonra kimdir? dediler. Rasûlullah:

—     Vadilerden bir vadi içinde (yalnızlığa çekilen) bir mümindir ki, o, Allah’tan korkar da insanları kendi şerrinden rahat bırakır, buyurdu.

Heyhat!… Ne yazık ki günümüzde cihadı hafife alan bir takım insanlar türemişlerdir. Günümüzde Müs­lümanların hali belli iken ve onlarca Kuran ayeti ve yüzlerce hadis hakikati haykırırken biz sukut ediyor,

Allah’tan günahlarımızın affını talep ederek sizi aşa­ğıdaki hadis-i şerifle baş başa bırakıyoruz.

Bir adam:

Yâ Rasûlullah! Bana cihada denk bir iş gösterse­niz? dedi. Rasûl-i Ekrem:

Cihada denk olacak bir iş bulamıyorum ki” bu­yurdu; sonra da şöyle devam etti:

“Allah yolunda cihad eden kimse yola çıktığında, sende mescidine girip hiç ara vermeden namaz kılmaya hiç iftar etmeden oruç tutmaya güç yetirebilir misin.” buyurdu.

Soruyu soran kişi:

Buna kim güç yetirebilir ki? dedi.