“Cennette Seni Göremezsem Üzülürüm!”

By | 1 Ağustos 2019

Sahabeleri dünyada O’nunla (sav) beraber olmaktan son derece mutluydular. Ahirette de beraber olmanın saadetini yaşamayı yürekten istiyorlardı. Bir gün içlerinden biri huzu­runa gelip:

–      Ey Allah’ın Resûlü! dedi. Seni, canımdan da, çocukla­rımdan da çok seviyorum. Sen hatırıma geldikçe evimde otu- lamıyor, gelip Sana bakıyorum. Ama âhiret hayatını düşü­nünce, Senin cennette peygamberlerle birlikte olacağın hatı­rıma geliyor. Cennete girsem dahi Seni göremeyeceğim diye üzülüyorum.

Peygamber Efendimiz, bu samimi insanın yüzüne tebes­sümle baktı sadece, hiçbir şey söylemeden. O’nun (sav) yeri­ne az sonra inen ayet cevap verecekti çünkü: “Kim Allah’a ve Peygamberine itaat ederse, işte onlar, Allah’ın nimetlerine er­dirdiği Peygamberler, sıddîkler, şehitler ve salih kişilerle be­raber olacaklardır. Bunlar ne güzel arkadaşlar!” (Nisâ, 4/69)

Ayeti duyan bu samimi Müslüman, üzüntüden kurtul­muş ve mutlu olmuştu.