Bizi Aldatan Kandıran Biri Var Mıdır ?

By | 2 Nisan 2015

Bizi Aldatan Kandıran Biri Var Mıdır ?Bizi Aldatan Kandıran Biri Var Mıdır ?

Devamlı vesveselerle bizi yoldan çıkaran, sonra da ümitsizlik çukuruna atan birisi var.

O ki bize savaş açmış, kıskançlık ve hasetle kin kusuyor.

Bizi yoldan çıkarmak için ahdetmiş, yemin etmiş. Kendine insanlardan ve cinlerden yardımcılar edin­miş. Geldiği zaman ben şeytanım demiyor. Arzu, is­tek ve ihtiyaçlarımızın arkasına gizleniyor. Yönettiği ve kendi kanunlarını koyduğu büyük kalabalıkların, toplumların eliyle iş görüyor.

Tek derdi ve gayesi, insanoğlunu Allah’a kulluk etmekten alıkoymak, Allah’tan uzaklaştırmak. Kendi kovulduğu ilahi huzurdan ve cennetten insanoğlunu da kovdurmak…

Bu maksat ve gayesini her zaman açık açık ifade etmekten kaçınan düşmanımız çoğu zaman Allah’ın yasakladığı haramlara iğrenç davetini perdeli olarak yapmaktadır. Zeki ve kurnaz düşmanımız haram ve günahları insanlara süslü ve çekici göstermeyi başa­rabilmiştir. Ancak bu çekicilikteki lezzet zehirli bal­dan farklı değildir. Çok geçmeden lezzeti kaybolacak ve zehrin etkisi tüm bedeni ve varlığı saracaktır. Bu zehirlenme işleminden sonra ileride anlatacağımız gibi tedavi mümkündür. Ancak şeytan kazandığı zaferi kay­betmek istemeyecek ve zehirlediği insana tedavi yo­lunu hatırlamaması için zehir üstüne zehir içirecektir.