Beklenilmeyen Mucize

By | 2 Mart 2015

beklenilmeyen-mucize   Bu sırada İsmail hâlâ ayağının topuğu ile kumları eşeliyordu. Hâcer, gözlerini çocuğuna dikmişti ki, gördüğü bir mucizeden yüreği hopladı. İçini birdenbire bir sevinç sardı. Çünkü, oğlu İsmail, yerde yatarken ayağı ile kumları dağıtmış, oradan bir su fıskiyesi fışkırmıştı. Bir kaynak vardı şimdi karşısında!
Hâcer koştu. Kaynak suyunun yanma geldi. Suyun dağılıp kumlar arasında kaybolmaması için suyu toplamak istedi. Kumları eliyle çekip bir havuzcuk yapmak diledi. Fakat Cebrail ona:
— Yâ Hâcer! dedi. Çukur açmayı bırak şimdi! Kaynağın suyu boldur. Kana kana içersiniz ondan!
Hâcer, hatiften gelen bu sese uydu. Elini kaynağa uzattı. Avuç avuç oğlu İsmail’e içirdi. Sonra kollarını Yüce Allah’a açarak:
— Sana şükürler olsun Rabbim! dedi. Çocuğumu ve beni öldürmedin sen!
Hâcer, oğlunu kucakladı. Bağrına bastı. O, artık cıvıl cıvıl cıvıldıyordu.
İşte bu su, sonra bütün Müslümanlarca kutlu sayılacak Zemzem suyu idi. Sonraları burada bir kuyu kazıldı. Adına (Zemzem Kuyusu denildi.
Ana ve oğulun susuzlukları geçmişti.
Fakat karınlarını nasıl doyuracaklardı?..
Burası Büyük Yemen yolu üzerindeydi. Çok geçmeden bir kervan uzakta göründü… Kervan, yavaş yavaş onların uzaktan görünen gölgelerine doğru yaklaştı. Zemzem suyunun yanına geldi.
Aaa! Bu ne suyu dediler böyle?
Kervan halkı bu suyu görünce şaşıp kaldı. Önceleri buradan geçerken hiç de su görmemişlerdi burada. Hâcerin çadırına geldiler:
— Bu su buraya nereden geldi? diye sordular. .
Hâcer de ne olup bittiğini, suyun yerden nasıl fışkırdığını onlara anlattı.
Onlar:
— Senin bu çocuğun mutlaka hayırlı ve mübarek bir kimse olacak! dediler.
Kervan halkı develerini durdurdular. Yüklerini indirdiler.
— Bu yeri kendimize vatan edinelim! dediler. Çadırlarını kurdular. Mübarek ayağiyle bu topraklarda su fışkırtan İsmail’in yanında kaldılar.
Hak Teâlâ, elçisi olan Hz. İbrahim’in duasını kabul etmiş, bir takım insanların gönüllerini ve yüreklerini ana ve oğulun muhabbeti ile doldurmuştu.
Hâcer’in çadırı artık şendi. Hem su ile dolu idi, hem de Allah’ın verdiği rızık ile! Büyük Yaratan’m Elçisi Hazret-i Muhammed S.A.V.) sonraları:
— Allah, İsmail’in annesini yarlıgasm. O, acele etmemiş olsaydı Zemzem «Akar pınar» olurdu! diye buyurmuşlardır.
Bu Zemzem suyu çevresinde yerleşen halk da Cürhüm kabilesini meydana getirmişti.