Ayakkabı Patikler

By | 4 Kasım 2014

Patik evde ayakların üşümemesi için tasarlanmış bir ayakkabı çeşididir. Patik ilk olarak bayanların evde örgü şeklinde örmesi ile ortaya çıkmıştır. Daha sonraları modelleri gelişerek fabrikasyon olarak deri, panzot, kalın sünger olarakta üretilmeye başlanmıştır.

ayakkabı-patikler-Patik modelleri her yaş grubuna göre üretilmektedir. Bebeklik döneminden tutunda yaşlılık zamanlarına kadar patikler kullanılmaktadır. Tabi her yaşın ihtiyaçlarına göre patikler üretilmektedir.

Bebek patikleri insanın ilk ayakkabısıdır. Genellikle el örgüsü olarak evde imal edilmektedir aynı şekilde çocuk ve bayan patikleride böyledir. Yaşı ilerlemiş olanlarla erkekler ise genelde evde deriden imal patikler kullanmaktadırlar. Görüldüğü üzre patik modelleri çoktur.

ayakkabı-patiklerSon zamanlarda en çok rağbet edilen patik modeli ayakkabı patiklerdir. Ayakkabı patikler hem ayakkabının hem de patiğin en önemli özelliklerini taşıdıkları için çok rahat ve kullanışlıdırlar. Ayakkabı patikler aynı ayakkabı gibi numaralıdırlar yani her ayak kendi numarasına göre ayakkabı patik kullanmalıdır. Ayrıca ayakkabı patikler patik gibi ayağı sarar ve hafiftirler sanki ayakta yokmuş gibi ayağı rahat ettirilrer. Bu sebepten ayakkabı patikler tercih edilmektedirler.

Ayakkabı patikler Hac ve Umre’den dönen hacılar tarafından sevdiklerine dağıtılacak güzel bir hediye olarakta seçilmektedir. Hem kullanışlı olması hem kalıcı olması hemde toptan alışlarda fiyatının her bütçeye uyması hacıların ayakkabı patiklere olan ilgisini arttırmıştır. Hediyelik olan ayakkabı patiklere hac umre malzemeleri satan mağazalardan, bulunduğunuz şehrin çarşısından yada online alış veriş sitesinden ulaşabilirsiniz.