Ateist Amca Kızıyla İlişki

By | 20 Ekim 2014

ateist-amca-kızıyla-ilişkiBen üniversitede okuyan bir kızım. Amcamın ateist olan kızıyla hangi ölçüde ve ne tür ilişkiler kurabilirim? Yoksa onunla hiç konuşmamalı mıyım?
İtiraf etmek gerekir ki, Türkiyeli müslüman ve inançlı bayanlar  (ilah tanımaz) bayanlardan genellikle daha bilgisizdirler. Aksilinde tersi olmalıydı. Çünkü dinimiz cahilliği kabul etmiyor, ilmi , Ama bu suç biraz da hanımlarımızın kendilerinin değil uçlarına ters düşmeyecek biçimde okumalarına müsaade  istemlerindir… Elbette okuma fırsatı bulabilen bayanlarımızı bu hükümlerden istisna sayıyoruz. Ve yine kabul etmeli son yıllarda bu oran değişmekte ve dindar bayanlar bilgide  türde bir hayli mesafe kat etmiş bulunmaktadırlar. Yine hatırlatmalıyız ki, tahsilli ve bilgili olmakla irfanlı ve bilin ayrı ayrı şeylerdir. Benim muhterem annem gibi nice kadın , ümmi olmakla beraber, sınırlı ilmihal bilgisiyle öyle bir ima, linç ve irfana sahiptir ki, dinini ve örtüsünü en büyük şerefi  karşısındaki kadın profesör de olsa zerre kadar aşağılık komple1′ kapılmaz ve inancının gereğini medenice savunur.
İmdi:
1. Böyle olan bir bayanın kültürü, giyim-kuşam biçimi. statüsü, dünyaya bakışı seni etkilemiyorsa, bu yönü karşısında ezilmiyorsan ve bu yönüyle onu üstün görmüyorsan,
2. Her buluştuğunuz ve konuştuğunuzda halinle ya da kainle sözünle ona inancının gereğini yavaş yavaş anlatabiliyor, onu  etkileyebiliyor ve sen ondan etkilenmiyorsan,
3.Onun yanında giyim kuşam konusunda mahremiyet o,ne riayet ediyorsan,
4.0 da İslam’a karşı istihzacı, alaycı ve saldırgan değilse, yi böyle olsa bile sen onu bastırabiliyorsan… Konuşmanızda, görmenizde, İnsanî ilişkiler kurmanızda bir mahzur olmaz, hatta A İli (cc) size de yüklediği “emri bilmaruf” (davet) görevi gereği, İmalısınız da. Ancak kendinizi bu konumda göremiyorsanız, bu lııı kilerden olabildiğince kaçınmalısınız. Çünkü insan hep kendin üstün gördüğünü kabul ve taklit eder ve kimi üstün görür ve | ederse günün birinde onun gibi olur. Bu şaşmaz kuralı hiç unut yın. Bir arada bulunan insanlar birleşik kaplar gibidirler. Biri öbürüne doğru bir etkileşim akmıyorsa mutlaka öbüründen  doğru akmaktadır. Sohbet ve rabıtadaki etkileşim böyle izah et)9 Bu yüzden Allah (cc) “Sadıklarla beraber olun.” (Tövbe 9/119) M yurur.