Allah’ın Nuru

By | 5 Şubat 2014

allahın nuru

Allah’ın Nuru ile ilgili Ayet: “Alah göklerin ve yerin nurudur. Onun nurunun misali içinde kandil bulunan bir kandilliktir. Kandil bir cam içindedir, cam inciyi an­dıran bir yıldızdır, (bu kandil) doğuya da batıya da ait olmayan, yağı ne­redeyse ateş dokunmasa bile ışık veren mübarek bir zeytin ağacından ya­kılır. Nur üstüne nur. Alah nuruna dilediğini kavuşturur. Alah insanlar için misaller veriyor, Alah her şeyi hakkıyla bilmektedir.” (Nur: 35)

Allah’ın Nuru ile ilgili  Hadis: “Mümin, Alah’ın nuru ile nazar eder.” (Romuz)

Allah’ın Nuru ile ilgili  Hikâye:

“Kırmızı Nur, Siyah Nur…”

Alah’ın her türlü nuru vardır. Siyah nuru da vardır. Kırmızısı var, si­yahı var, yeşili var, beyazı var. Yalnız; kızıl ve san nura aldanmayın; şey­tanın olabilir. O da nur gösteriyor ya, şeytana Allah yetki vermiş.

Beyazıd-ı Bestami Hazretleri’nin bir Ramazan ayında sahrada sohbet etmiş, sohbet ehliyle beraber istirahata çekilmiş. Vakit yaklaşmış, iftarı beklemeye başlamışlar. O sırada şeytan havada bir nur göstermiş. Hava­da bir köşkte nur ile beraber görünmüş. Demiş ki: “Ey kullarım, Ben siz­den razı oldum. Yiyin oruçlarınızı!” hepsi duymuşlar. Tam o anda Beya- zıd-ı Bestami Hazretleri; “Sakın yemeyin. O şeytandır” demiş, şeytan kay­bolmuş gitmiş. Demişler ki:

“Efendim siz onun şeytan olduğunu nereden bildiniz?”

Buyurmuş ki: “Şeytan olduğunu anladık. Çünkü mekân gösterdi. Bir de sesi tek cihetten geldi. Hak ses altı cihetten gelir. Hak ses mekân göster­mez. Alah mekân göstermez. Sesin geldiği yer bilindi ve kendisi göründü.”