Al Quran Digital

By | 28 Şubat 2015

Kuran-ı Kerim’in aslı Allah’ı Teala tarafından korunduğu için kesinlikle değiştirilemez. Kuran’ın değiştirilememe özelliği hem Kuran’ın mucizelerinden biridir hem de kutsal kitap olmasının özelliklerindendir.

Kuran’ın yazılış biçimi müslüman ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Al Quran Digital Kuranlarda bu tarz farklı yazılan Kuran-ı Kerim’ler arasında sayılmaktadır.

Al Quran Digital Kuranları iki grupta inceleye biliriz. Bunlardan birincisi Al Quran Digital Kuran kalem setleridir. İkincisi ise Al Quran Digital sesli Kuran-ı Kerim‘lerdir.

al-quran-digitalAl Quran Digital Kuran Kalem setleri özel olarak hazırlanmış ve basılmış Kuran-ı Kerim’in üzerine tutulup çalışan yine özel yapım dijital kalemlerden oluşmaktadır. Bu dijital kalem özel basım Kuran’ın üstünde hangi sayfaya ya da ayete tutulursa orasını okur. Yine okuma hızını, okuyan hafızı yada ses yükseklik seviyesini Al Quran Digital Kuran kalem sahibi kendisi belirleyebilir. Ayrıca Al Quran Digital Kuran kalem setleri ile bilinmesi gereken diğer önemli bir husus ise Kuran kalem seti içinde ki dijital kalemin sadece sette bulunan Kuran ile çalıştığıdır. Herhangi bir Kuran’a tutulduğu zaman dijital kalem çalışmaz.

al-quran-digital-Al Quran Digital sesli Kuran ise farklı bir dijital Kuran’dır. Sesli Kuran’ın çalışması için İphone, Android ve Windows İşletim Sistemli cep telefona sahip olunmalıdır ve cep telefonunuza İnigma QR Kod Uygulamasını indirip yüklemeniz yeterlidir.

Al Quran DigitalKalem Kuran seti ve Sesli Kuran-ı Kerim çeşitlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından temin edebilirsiniz.