Zemzem Setleri

By | 21 Ekim 2014

Zemzem setleri sadece zemzem suyunu ikram etmek için kullanılan eşyalardır. Zemzem setleri zemzem suyunun konulduğu 1 sürahi, zemzem suyunun ikram edildiği 6 küçük boy fincan ve bu eşyaların servis edildiği bir tepsiden oluşmaktadır. Zemzem suyuyla birlikte hurma da ikram edildiği için bazı zemzem setlerinin içinde hurma tabağıda bulunabilir.

zemzem-setleriZemzem setleri değişik maddelerden imal edilmektedir. Bunlar gümüş, pirinç, cam, porselen gibi maddelerdir. Her bir üretim maddesinden imal edilen setler ayrı özelliklere sahiptir. Mesela porselenden imal edilen zemzem setlerinin üstüne değişik motifler işlenmektedir ve çini işçiliği yapılmaktadır ki bu setler bu yüzden estetik açıdan çok şıktırlar.

Cam zemzem setleri kristal ve kesme model olarak tasarlanmışlardır ve çok zariftirler. Cam zemzet setleri üzerine zaman zaman yaldızlı simli bordürlerle motifler, şekiller, desenler de kullanıldığı görülmüştür.

Gümüş madeni en kıymetli madenlerden biridir. Gerek ev eşyalarında gerekse takı ve aksesuarlarda gümüş kullanımına sık sık rastlamaktayız.

zemzem-setleri-Gümüş zemzem setleri kullanıcılar açısından en çok tercih edilen zemzem setlerindendir. Hem gümüşün kalitesi hem uzun süre kullanılabilmesi hem de estetik açıdan çok şık durması tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden sayılabilir.

Gümüş zemzem setleri modellerinde Osmanlı motifleri yada tuğralar sık sık karşılaştığımız desenlerdendir. Bunun dışında değerli taşlarla süslenmiş gümüş zemzem setleri de beğenilerek kullanılmaktadır.

Gümüş zemzem setleri zamanla kararma yapabilir ama gümüş temizleyiciler ile parlatılarak gümüş zemzem setleri yeni alınmış haline getirilebilir.