Zaman İsrafı

By | 17 Ağustos 2014

kuran

 

Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlarİbn Abbas’m radıyallâhu anh anlattığına göre Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Çoğu insanın farkına varamadığı iki nimet vardır ki, onlar sağlık ve boş vakittir”.

Açıklama:

Allah’u Teala insana bir ömür kredisi vermiştir. Sabaha gözlerini açan herke­sin elinde yirmi dört saatlik bir kredi kartı vardır. Bu ömür kartını doğru yerlerde kullanan kişiler ödüllendirilirken gereksiz kullananlar ise cezalandırılırlar. Bu çok doğal bir şey… Üniversite sınavına giren her öğrenciye üç saatlik bir kredi verilir. Bu krediyi güzelce kullananın başarılı olma olasılığı yüksektir.

Bu üç saatlik krediyi pencereden dışarı bakarak da kullanabilirsiniz. Ama zararda olan siz olursunuz. İnanın sistem aynı… Yarın Allah’u Teala zamanınızı nerede ve nasıl harcadınız diyecek. Okuyalım:

“Hz. Peygamber sallallâhu aleyhi vesellem ; “Hiçbir kul, kıyamet gününde, öm­rünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nereden kaza­nıp nerede harcadığından, vücudunu nerede yıprattığından ve bildiklerini yaşayıp yaşamadığından sorguya çekilmedikçe bulunduğu yerden kıpırdayamaz. ”

Açıklama:

Özellikle de bir müslümanm evde boş boş oturması, ev halkıyla ya da mi­safirlerle havadan sudan konuşması ya da boş boş tv izlemesi tam anlamıyla vakti öldürmektir. Unutmayalım ki boşa harcadığımız her saniyeyi kabirde ve mahşerde çok arayacağız…