Yolculuktan Emin Bir Şekilde Eve Dönebilmek İçin Okunacak Dua

By | 18 Kasım 2014

Yolculuktan-Dönerken-Eve-Haber-VermekGünümüzde hepimiz bir koşuşturma içerisindeyiz. Artık mesafeler çağın bize getirdiği olanaklar sayesinde çok kısaldı ve bundan dolayı gitmek istediğimiz uzak yerlere gidebilmek çok kolaylaştı. Onun için hepimizin hayatı ama kara ama hava ama deniz yoluyla olsun yolculuklarla geçmektedir. Her ne kadar bu araçlar güvenilir olsada kaza Allah’tan olduğuna inandığımız için hiçbir şekilde emin olarak yolculuğa çıkıp geri geleceğimize garanti veremeyiz. İşte böyle durumlar da kendimizin ve yahutta yolculuğa çıkmış bir yakınımızın evine emin bir şekilde geri dönmesi için Allah’a sığınıp bu duaları okumak gerekir. Allah cümlemizi görünen ve görünmeyen kazalardan korusun.

1- Kim bir vasıtaya bindiği zaman bu duayı okursa Allah’ın izni ile hiçbir kazaya uğramadan o vasıtadan iner.

Bismillahil mülkü lillahi ve ma kaderullahe hakka kadrihi vel ardu cemi’an kabdatühü yevmel kıyameti ves semavatü matviyyatün bi yemiinihi subhanehü ve teala amma yüşrikün. Ve kalerkebü fiiha bismiilahi mecraha ve mürsaha, inne rabbi le gafurur rahıym.

2- Yolculuğa çıkan kişi evinin kapısında 11 İhlas okursa o dönünceye kadar Allah ev ahalisini ve evini her türlü tehlikeden korur.

3- 110 defa Ya Aliyyü çeken kişinin uzaktan beklediği yolcusu selametle evine döner.