Yasini Şerif Dinlemek

By | 27 Ocak 2014

yasini şerif dinlemek

Hadis-i Şerif’te bize  Kur’an-ı Kerim’i öğreniniz, okuyunuz ve okutunuz diye bildirilmiştir.Kuran-ı Kerimi okumak en faziletli ibadetlerdendir.Yasini Şerif’te Kuran-ı Kerim içinde en çok okunan suredir.Kuran’ın Kalbi olarak Peygamber Efendimizin (sav) Hadisinde nakledilen Yasin suresinin müslümanlar arasında ayrı bir önemi vardır.

Yasini şerifi Kuran okumayı bilenler eğer çevrelerinde Kuran okumayı bilmeyenler varsa Yasini Şerif dinlemek isteyenler içinde seli olarak okumalıdırlar.Bu şekilde daha çok sevap kazanacaklardır.

Kuran’ı Kerim’i okumak sünnet ama dinlemek farzdır.Cemiyetlerde okunan Yasini Şerif’ i dinlemek farzdır.Yasini Şerifi dinlemek sayesişnde  sünnet sevabından kat kat fazla olan farz sevabına nail olabilirsiniz.

Gerek cenazelerde gerekse doğum yada başka vesilelerle cemaate hocaların okuduğu Yasini Şerifi dilemek için bazı toplum kurallarına uymak gerekmektedir.

Yasini Şerifi dinlerken konuşmamalı ve sessiz olmalıyız. Telefonlarımızın seslerinin kapalı yada kısık sesli olması gerekmektedir.Eğer yanımızda çocuk varsa onun gürültü yapmasını engellemeliyiz.Hocayı ve toplumu rahatsız edecek davranışlardan kaçınmalıyız ki farz olan dinlemenin sevabına ulaşalım.