Yasin Türkçe Meali

By | 14 Aralık 2014

yasin-türkçe-mealiYasin suresinin müslümanlar arasında ayrı bir yeri vardır. Tüm müslümanlar için Yasin suresi önemli bir suredir. Bunun sebebi Peygamber Efendimiz’in (sav) ” Yasin Kuran’ın Kalbidir ” diye bildirmesinin büyük önemi vardır. Yasin suresinin hem ölüler için hem de diriler için büyük faziletleri bulunmaktadır. Yasin suresine ismini veren Ya ve Sin harflerinin anlamlarının bilinmeyişi de Yasin suresinin büyük sırlar sakladığının kanıtıdır. Yasin suresi bu yüzden her hacet için sık sık okunan bir suredir.

Bu denli önemli olan Yasin suresi peki ne anlatmaktadır. İşte müslümanların Arapça dışında Yasin Türkçe mealinide bu yüzden okumaları çok önemlidir. Yasin Türkçe mealine her müslüman kolaylıkla ulaşabilir. Yasin Türkçe mealini okumak ve okuduğunu anlamakta ayrı bir ibadettir. Yasin yasin-türkçe-meali-Türkçemealini okuduktan sonra Yasin’i Arapça okumak daha çok huzur verir ve daha makbul ibadetlerden biri olur.

Yasin Türkçe meali bir çok hoca tarafından hazırlanmıştır. Tavsiye edilen Yasin Türkçe meali kitabı ise Diyanet İşleri Müdürlüğünün hazırlattığı Elmalılı Yasin Türkçe meali kitabıdır. Bu meali Diyanetin il temsilciliklerinde ki satış ofislerinden, dini eserler satan kitap evlerinden yada kütüphanelerden rahatlıkla bulabilirsiniz.

Yasin Türkçe mealini ayrıca tüm dini eserlerin satıldığı www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden de kolaylıkla temin edebilirsiniz.