Umreye Ne Zaman Gidilir?

By | 21 Ocak 2014

Kabe’yi ziyarete gitmeye Umre denilmektedir.Umreye ne zaman gidilir diye  düşündüğümüzde bunun cevabını umreye her zaman gidilir diye verebiliriz.Yani umreye gitmek için şart olan belli bir zaman yoktur.Sadece Haccın farz olduğu Arife günü ve 4 gün süren Kurban Bayramıyla birlikte toplam 5 gün umre ziyareti yapmak tahrimen mekruhtur.Çünkü bu günler Hac vazifesinin yapıldığı günlerdir.

Umreye ne zaman gidilir diye bir gruplama yaparsak umreye gidilme zamanını şöyle sıralayabiliriz;

Öğrenciler ve öğretmenler için  okulların kapalı olduğu sömestre tatili yada yaz tatili umreye gitmek için en uygun zamandır.Tabi çocuklarıyla Umre ziyareti yapacak yetişkinler içinde okulların kapalı olduğu zamanlar uygundur.

Çalışan kesim için ise işyerlerinden aldıkları senelik izinlerini  Umre ziyareti yapmak için kullanabilirler.

Ramazan bayramının hafta sonu tatiliyle birleşmesiyle oluşan tatil de Umre ziyaretini yapmak için kaçırılmaz bir fırsattır.

umreye ne zaman gidilir

Emekli olan müslümanlar kendilerine sağlıklarına en uygun zamanda Umreye gidebilirler.

Umre ziyareti ne zaman yapılırsa yapılsın çok kutsal bir ziyarettir ama en faziletli olarak umreye ne zaman gidilir diye düşünürsek Ramazan  Umresi diyebiliriz.

Ramazan umresinde hem kutsal toprakları ziyaret etmiş hemde mübarek yerlerde orucumuzu tutup Ramazan ayı ibafetlerini en takvalı şekilde yerine getirmiş oluruz.