Ümmetine Düşkünlüğü

By | 21 Haziran 2019

Ümmetine Düşkünlüğü

  Her peygamber Allah Teâlâ’nm reddetmeyeceği duasını dünyada iken yapmış ve bu hakkını kullanmıştır. Sevgili Peygamberimiz ise reddedilmeyecek duasını, kıyamet gününde ümmetine şefaat etmek iizere ahirete şaklamış ve böylece ümmetini ne kadar çok sevdiğini göstermiştir.

Çünkü 0 ümmetine çok düşkündür; mü’minlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir; mii’minlerin sıkıntıya uğraması ona ağır gelir. Ümmetinin sıkıntıya düşmemesi, zor durumda kalmaması İçin herşeyi onlara emretmemiştir. Mesela dişlerini fırçalamayı çok sevdiği ve her fırsatta mübarek dişlerini temizlediği İçin, ümmetine abdest alırken

diş temizliğini emretmeyi düşünmüş, fakat onların bunu her zaman  yapamayacağım dikkate alarak bu düşüncesinden vazgeçmiştir.

Terâvih namazını, farz olabileceği, bunun da Müslümanları zora sokabileceği düşüncesiyle cemaatle kıldırmaması, Yatsı namazını geç bir saatte kılmayı düşünüp bundan vazgeçmesi, çok istediği halde her askeri birliğe katılmaması ümmetini zora sokmamak içindir. Bunlar bile Resûl-İ Ekrem’in ümmetine beslediği sevgi ve şefkat derinliğini göstermeye yeterlidir.

Bu ürünü İhvan Online Alışveriş Mağazaları en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile sizlere sunuyor. Ayrıca toptanalımlarınız için en uygun fiyatlı ürünleride sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.

Not: Ürün ile ilgili sormak istediğiniz sorular için canlı destek ve ya 0224 223 76 69 – 0545 223 76 69 – 0850 466 11 66 nolu telefonlardan ve ya [email protected] e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.