Tespih Namazı

By | 25 Eylül 2014

tesbihnamazıtesbih namazı diğer namaz çeşitlerinde olduğu gibi sevabı oldukça fazla olan namazdır. Hatta peygamber efendimiz amcasına bu namazı öğrettiğine dair hadiste yer almaktadır. tesbih namazı her zaman kılınabilir. Haftada, ayda bir veya hiç olmazsa ömürde bir defa olsun bu namazı kılmanın iyi olacağı bildirilmiştir. Her rekatında 75 defa (Sübhânallahi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illallahü vallâhü ekber) tesbihi okunarak kılınan dört rekatlı nafile bir namazdır. tesbih namazı nın kılınışı şöyledir:

Allah rızası için namaza niyet edilir. Sübhanekeden sonra 15 defa yukarıda bildirilen tesbih okunur. Sonra “Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” denir, sonra Euzü-Besmele çekilip Fatiha ile bir zammı sure okunur. Sonra rükuya gitmeden tekrar 10 defa aynı tesbih okunur. Sonra “Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” denir.Sonra rükuya varılır, rüku tesbihinden sonra 10 defa Tesbih okunarak, rükudan, (Semiallahü limen hamideh) diyerek doğrulduktan sonra ayakta iken aynı tesbih 10 defa daha okunur.

Tesbih bittikten sonra, (Rabbena lekel hamd) denir ve secdeye varılır. Secde tesbihinden sonra 10 defa tesbih okunur. Secdeden kalkılır, secdede 10 defa tesbih okunur, ikinci secdede de yine 10 defa tesbih okunur. Toplamı 75 eder. İkinci rekata kalkılınca, yine önce 15 defa Tesbih okunur, sonra yine birinci rekattaki gibi hareket edilir, sonra kadeye varılır. Tehıyyat ve salevatlar okunur. 3. ve 4. rekatlar da ilk iki rekat gibi kılınır. Her rekatta 75 Tesbih okunmuş olur ki, tesbih namazı toplamı 300 eder. Tesbih gibi birçok dini malzemelere ihvan.com.tr adresinden ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.