Sura Üflemek Ne Demektir ?

By | 4 Haziran 2014

pardesu

Sura üflemek ne demektir

Sura üflemek ne demektir konusuyla ilgili Ayet: “Sûra bir üfürüş üfürüldüğü, yer ve dağlar kaldırılıp bir vuruş­la birbirine çarpıldığı zaman, işte o gün olacak olur, kıyamet kopar.” (Hakka; 13)

Sura üflemek ne demektir konusuyla ilgili Hadis: “Sûrun sahibi (İsrafil aleyhisselam), sûr denen borusunu ağzı­na dayamış, yüzünü çevirmiş, kulağını dikmiş, üfleme emrini beklerken ben nasıl tereffühle (dünya nimetlerinden) istifade edebilirim?”

Sura üflemek ne demektir konusuyla ilgili Hikâye:

“Sûr Nasıl Bir Şeydir?”

Ebû Hureyre anlatıyor: Bir gün Peygamber (sav) bizimle oturmuş, sohbet ediyordu. Etrafında sahabilerden büyük bir topluluk vardı. Bize şöyle dedi: “Yüce Allah gökleri yarattıktan sonra, sûru yarattı. Ve onu İsrafil’e (as) verdi. İsrâfil ağzını sûra dayamış ve gözlerini de Arş’a dik­miştir. Sûra üfürmesi için verilen emri beklemektedir.” Ben, “Ey Allah’ın Resûlü, sûr nedir?” diye sordum. O da, “Boynuza benzeyen bir alettir” di­ye cevap verdi. Ben yine, “O nasıl bir şeydir” diye sordum. O da, “O, çok büyük bir şeydir. Beni hakkı tebliğ etmek üzere gönderen Yüce Allah’a yemin olsun ki, yerler ve gökler onun yanında küçük kalır.” buyurdu.