Şirk Koşan Kişilerin Olması

By | 17 Eylül 2014

pardesu

 

Unutkanlık İçin Duaİnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak Yahudiler ile şirk koşanları bulacaksın.

Abdullah b. Mesud şöyle demiştir: “İnanıp da imanlarına herhangi bir zu­lüm bulaştırmayanlar”ayeti inince bu Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem’in sahabilerine ağır geldi ve “Hangimiz imanına zulüm karıştırmamıştır!” dediler. Bunun üzerine Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- “Bu, sizin düşündüğünüz zu­lüm değildir. Lokman Peygamber -sallallâhu aleyhi vesellem-’in ‘Doğrusu şirk, büyük bir zulümdür’ ayetindeki sözünü bilmiyor musunuz?” buyurdu.

Abdurrahman b. Ebû Bekre’nin babasından nakline göre Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- şöyle buyurmuştur: “Büyük günahların en büyüğü Allah’a ortak koşmak, ana-babaya asi olmak ve yalan şahitliktir.” Resûlullah sallallâhu aleyhi vesellem “yalan şahitliği” veya “yalan söz söyleme”yi üç kere tekrar etti. Hz. Peygamber sallallâhu aleyhi vesellem bu sözü o kadar tekrar etti durdu ki nihayet biz “keşke sussa” dedik.

Açıklama:

Allah’a şirk koşmak tövbe edilmediğinde affedilmeyen tek günahtır… Şirk virüsü bütün salih amelleri bir çırpıda yok eder. Evde şirk koşan bir bireyin varlığı diğer bireylere kötü örnek olabilir. Hadiste de gördüğümüz gibi şirk büyük bir zulümdür ve şirk koşulan yerde huzursuzluk çıkarır:

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

“Allah, (ibret için) bir ülkeyi örnek verdi: Bu ülke güvenli, huzurlu idi;

ona rızkı her yerden bol bol gelirdi. Sonra onlar Allah’ın nimetlerine

karşı nankörlük ettiler. Allah da onlara, yaptıklarından ötürü açlık ve

korku sıkıntısını tattırdı.”

Allah’a şirk koşmak aynı zamanda nankörlüktür de… Nankörlerin dünya­daki cezasına baktığımızda açlık ve korku olduğunu görüyoruz. Bu da evdeki huzurun kaçması için yeterli bir sebeptir.