Sesli Kuran Meali

By | 27 Kasım 2014

Kuran’ı Kerim’ hem arapça metinden okumak hemde Türkçe mealden anlamak çok faziletli ibadetler arasındadır. Eskiden sesli-kuran-mealiKuran-ı Kerim sadece orjinal arapça metin olarak yazılıyordu ve sadece Arapça bilenler okuyabiliyordu. Okumayı bilenlerde sadece okuyup ne anlatmak istediğini anlayamıyorlardır. Bu açığı kapatmak için Kuran mealleri de yazılmaya başlandı. Zamanla teknolojinin gelişmesi sayesinde hem okuma bilmeyenler için Kuran’ın Arapçası sesli olarak kasetlere çekildi, mukabeleler okundu. Devamında da Sesli Kuran mealide kaydedilmeye başlandı.

Sesli Kuran Meali iki şekilde müslümanların hizmetine sunulmuştur. Birincisi kalem Kuran denilen özel basım bir Kuran üzerine yanında ki kalem gezdirildiğinde Kuran’dan hangi sayfanın yada Ayetin mealini istiyorsanız elektronik kalem seçtiğiniz yerin mealini okuyor. Kalem Kuran hem çok pratik hemde sesli-kuran-meali-çok faydalı bir Sesli Kuran Meali hizmetidir.

Diğer Sesli Kuran Meali ise Kuran mealinin tamamının ses kaydı olarak kaydedildiği programlardır. Bu programları bilgisayarınıza veya programla uyumlu akıllı android telefonlarınıza yükleyerek kullanabilirsiniz. Kullanmak için Kuran’dan mealini dinlemek istediğiniz bölümü seçmeniz ve çalıştırmanız yeterlidir. Telefona indirilen Sesli Kuran Meali sayesinde istediğiniz her yerde yolculukta, seyahatte, işte yani müsait olduğunuz her zaman diliminde Sesli Kuran Mealini dinleyebilirsiniz.

Sesli Kuran Meali özellikle okuma bilmeyenler ve gözleri iyi göremeyenler için bulunmaz bir teknolojik nimettir. Sesli Kuran Mealini ihvan.com.tr online alış veriş sitemizde ki sesli kuran meali bölümünden inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.