Seccade Örnekleri

By | 23 Ocak 2014

seccade örnekleri

Çok değil bundan 5-10 sene önce annelerimiz kızlarının çeyizleri için konu komşudan, dost, akrabalardan seccade örnekleri isterlerdi.Kızlarının çeyizlerinde beğenilmesi  için kendilerine gösterilen seccade örneklerinden en güzelini , en ağır modelini seçmek için uğraşırlardı.

O zamanlar çeyizlik seccadeler etamin kumaştan olurdu. Etaminin üstüne rengarank iplerle gül,çiçek vb..desenler işlenirdi.Birde dantel seccade örnekleri vardı.Dantel seccadelerin yapımı etamin seccadelere göre çok daha zordu.Tam bir seccade boyutunda farklı modellerin oluşturulduğu dantel seccade örülürdü.Tabi bu zahmetin karşılığı olarak çeyizde görenlerin takdirini de fazlasıyla kazanırdı ören eller.

Tabi artık zamanımızda annelerinde iş hayatına atılmalarıyla çeyizlerde el emeği göz nuru seccade örnekleri görmek zorlaştı.Böyle oluncada hazır seccade üreticileri bu boşluğu yeni çıkardıkları seccade örnekleriyle doldurdular.Şıklık ve görsellikte annelerimizin yaptığı seccadeleri aratmayan hazır seccade örnekleri göz doldurur güzellikte.

Özellikle simli iplerden işlenmiş özel taftalı kumaşlardan yapulmış,nakışlı,işlemeli,değişik motiflerle süslenmiş seccadeler tam da bayanların beğenecekleri türden seccade örnekleri arasında sayılabilir.