Bayan Umre Kıyafeti

By | 23 Ocak 2014

bayan umre kıyafeti

Umre vazifesini yapmak için Kabeyi ziyarete gidecek bayanların en çok akıllarına takılan soru ”orada ne giyeceğim” oluyor.Bayan umre kıyafetiyle ilgili bizde umre yolcusu bayanların bu sorusunu aydınlatmak için kısa bir bilgi yazısı yazmaya karar verdik.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Umrede giyilmesi zorunlu olan belli bir bayan umre kıyafeti yoktur.Yani umre yolcusu bayanlar umrede ne ile rahat ediyorlarsa onu giyebilirler.Burada dışarı çıkarken üstlerine ne giyiyorlarsa (pardesü,manto,ferace) aynı kıyafeti umre ziyaretlerinde de giyebilirler.

Umre ziyaretinizde amaç ibadetlerinizi yapmaktır.Bayan umre kıyafeti seçiminizi de ibadetlerinizi yaparken zorlanmayacağınız şekilde seçmelisiniz.Ne çok bol nede vücut hatlarınızı ortaya çıkartacak darlıkta olmamalı bayan umre kıyafetiniz.İçinde rahat hareket etmelisiniz.Seçeceğiniz umre kıyafetinin kumaşı  yazlık ince kumaş olmalı keten kumaşler mesela en rahat edeceğiniz sizi terlet meyecek yakmaz kumaşlardan sayılabilir.Medine ipeği yada krepten üretilmiş feracelerde umre ziyaretinizde rahat hareketinizi sağlar.

Diğer dikkat edeceğiniz husus ise bayan umre kıyafetini seçerken kumaşının çok ince olup iç hatlarınızı belli etmemesidir.

Bayan umre kıyafetinizin altına ayağınıza uygun rahat edebileceğiniz ayakkabı seçmeyi unutmayın.