Peygamberimizin Vefatı (H. 10 / M. 632)

By | 6 Mayıs 2015

peygamberimizin-vefati-h-10-m-632   Hz. Muhammed (sav), Veda Haccı’ndan sonra Medine’ye döndü ve bir süre sonra hastalandı. Hastalığı günden güne artıyordu.

Ashabına şöyle buyurdu:

“Sizler yine bana kavuşacaksınız. Kevser Havuzunun kenarında buluşaca­ğız. Kim orada benimle buluşmak isterse, elini ve dilini gereksiz iş ve sözden ko­rusun. Allah’ıma kavuşacağıma seviniyorum ümmetimden ayrılacağım için de üzgünüm…”

Hastalığına rağmen mescide gidip namazları kıldırıyordu. Fakat vefatına üç gün kala artık mescide çıkamadı. Namazları Hz. Ebu Bekir (ra)’in kıldırmasını istedi.

8 Haziran Pazartesi sabahı Peygamberimiz (sav)’in hastalığı iyice arttı Öğle­ye yakın elini kaldırdı. Şehâdet parmağını yukarı doğru dikerek Refik-i Alâ’ya (Yüce dosta) dedi. Bu onun son sözüydü.

Cenazesi bir gün sonra, sah günü, vefat ettiği bu odada defnedildi. Onun ve­fatı müslümanlar arasında büyük bir üzüntü meydana getirdi. Hatta bazıları onun vefatına inanamadılar, âdeta inanmak istemediler. Ama o da bir insandı ve her insan gibi ahirete göçmüştü.