Ortopedik Terlik

By | 10 Kasım 2014

ortopedik-terlikKullanılacak ayakkabıların rahat, sağlam ve en önemlisi ortopedik olmasına dikkat etmeliyiz ayaklar için ister ayakkabı olsun ister terlik olsun alacağımız eşyanın vücut sağlığını bozmaması gerekir. Yanlış kullanılan bir terlik yada ayakkabı kas veya omurilik sistemine kalıcı zararlar verebilir. Bu yüzden ayakkabı seçiminde marka ve modelden önce ortopedik mi ona bakmamız lazım.

Ortopedik terlik ise kas, kemik ve omurilik gibi kompenentlere zarar vermeyen ayrıca en sağlıklı şekilde olmasını sağlayan ayakkabı çeşidine denilmektedir. Özellikle ayak bozuklukları olanların ve omurilikte ağrı sızı hissedenlerin, yada bel fıtığı, boyun fıtığı olanların ortopedik terlik kullanmaları zorunludur diyebiliriz. Çünkü ortopedik terlik yumuşak dokusu ve ayak boşluğunu tam dolduran yapısı ile tüm vücudunuzu rahat ettirir. Ortapedik sorunlar çıkmasını engeller yada daha önce olan ortapedik bozukluklarınızın illerlemesini önler.

ortopedik-terlik-Ortopedik terliklerde uzmanların çalışması sonucu daha geliştirilmiş modeller üretilmiştir. Bunlar arasında son zamanlarda en çok tercih edilenler şunlardır;

  1. Klasikleşen ortapedik sabo terlikler
  2. 5 noktalı ortopedik terlikler
  3. Topuk dikeni için özel tasarlanmış ortopedik terlikler
  4. Anotomik yapıda ki ortopedik terlikler
  5. Hastane çalışanları için tasarlanmış ortopedik terlik modelleri (hemşire, doktor vb…)
  6. Diyabet terlikleri
  7. Zayıflama ve selülüt için ortopedik terlik
  8. Halluks valgus ortopedik terlikleri (baş parmak çıkıntısı için tasarlanan terlik modeli)
  9. Antistatik ameliyathane ortopedik terlikleri

Görüldüğü gibi arz talep ilişkisi içinde, her kesime hitap eden özel amaçlı üretilen ortopedik terlik modelleri ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulmuştur.