Nutfe Halindeki Çocuk İçin Dua

By | 25 Eylül 2014

pardesu

 

duaRasulullah (sallallahü aleyhi ve selem), henüz çocuklar annelerinin karnında nutfe (meni) halindeyken de onlara dua etmiştir.

Enes b. Malik (radıyallahü anh)’dan şöyle rivayet edilmiştir:

Ebu Talha (radıyallahü anh) bir seferde iken oğlu hastalanır ve ölür. Ebu Talha (radıyallahü anhj’ın hanımı Ümmü Süleym oğlunu yıkayıp kefenler ve bir kenara koyar. Kocasına da döndüğü zaman oğlunun ölümünü haber etmez. Üstelik güzelce süslenir, yemek hazırlar. Beraber yemek yedikten sonra cinsi münasebette bulunurlar. Bütün bunlardan sonra Ümmü Süleym oğlunun ölümünü kocasına haber eder. O da kalkar ve Allah’ın Rasulü (sallallahü aleyhi ve selemj’e gider, olanları anlatır. Allah’ın Rasulü (sallallahü aleyhi ve selem), EbuTalha’ya ve hanımına:

“Allah gecenizi bereketlendirsin” diyerek dua eder.

Süfyan bin Uyeyne diyor ki: Ensar’dan İbaye bin Rifaa (radıyallahü anh) isminde bir kimse şöyle demiştir:

-“Bu beraberlikten Ebu Talha’nın Abdullah isminde bir Oğlu olmuştur ve Rasulüllah (sallallahü aleyhi ve selem), İsmini bizzat kendisi koymuştur. Ben Abdullah’ın 9 tane oğlunu gördüm. Hepsi Kuran hafızı idi.”

İşte bu, henüz anne karnında bir nutfe iken, çocuğa Rasulullah (sallallahü aleyhi ve selem)’in yaptığı duanın bereketidir.