Namaz Vakitleri Ezan Saatleri

By | 15 Kasım 2014

namaz-vakitleri-ezan-saatleri-Namaz vakitleri ezan saatleri her yer için ayrı hesaplanmaktadır. Namaz vakitleri ezani saat denilen bir saat ölçüsüne göre yüzyıllardır hesaplanmaktadır. Namaz vakitleri ezan saatlerinin kısaca hesaplanması şöyledir;  bir yerin en yüksek noktasından müşahede olunan güneşin batışını esas alarak her gün saatlerin 12’ye ayarlandığı bir saat sistemi olup mevsimlere göre değişiklik gösterir. Namaz vakitleri ezan saatlerini gösteren bu sistem ülkemizde Diyanet işleri müdürlüğü tarafından hesaplanmaktadır ve yayınlanmaktadır. Yayın aracı olarak takvim yaprakları, imsakiyeler, namaz vakti programları, internet sitesi kullanılmaktadır. Her şehfre ve ilçelerine kadar ayrı ayrı hesaplanmış Namaz vakitleri ezan saatlerini bu yayaın organlarında bulabilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte namaz vakitleri ezan saatlerini bildiren yeni icatlarda bulunmuştur. Ezan okuyan saat buna en güzel örnektir.

namaz-vakitleri-ezan-saatleriEzan okuyan saat sayesinde namaz vakitleri ezan saatleri otomatik olarak bildirilmektedir. Ayrıca ezandan sonra ezan duası da ezan okuyan saatte okunmaktadır. Ezan okuyan saat aldıktan sonra Namaz vakitleri ezan saatlerini öğrenmek için başka bir yayın organına ihtiyacınız kalmayacaktır.

Ezan okuyan saatler çok fonksiyonlu ama bi o kadarda az enerji harcayan ve kolay kullanımlı dijital göstergeli saat modellerindendir. Hem ezan vaktini, hem oda sıcaklığını hemde ezan duasını ve daha bir çok fonksiyonu bir arada bulunduran ezan okuyan saat modellerine ezan okuyan imsakiye ve vakitmatik modellerine kapıda ödeme seçeneği ile ihvan.com.tr adresinden bir tıkla ulaşabilirsiniz.