Namaz Elbisesi Dikimi

By | 30 Mart 2015

namaz-elbisesi-dikimi-Namaz kılmak için bizlere açıkça beyan edile namazın içinde ki farzlarını ve namazın dışında ki farzlarını yerine getirmeliyiz. Ayrıca bu farzlar dışında namaz kılarken uyulacak olan bazı sünnetler ve vaciplerde namaz kılmanın adapları arasındadır. Namazın dışındaki farzlardan yani şartlardan birisi de setri avrettir.

Setri avret; namahrem yerlerinizin örtürlemesi, namahremlerin yanında örtülmesi zorunlu olan yerlerin namaz kılarkende örtülmesi yani avret yerlerinin kapatılması demektir. Erkek için olan avret mahalli ile bayan için olan avret mahalli farklıdır. Bayanlar el, yüz ve ayaklar hariç her yerlerini örtmek zorundadırlar.

Tesettürlü bayanlar namaz kılarken setri avret şartını yerine getirmek için en güzel ve temiz giysisini giyerek namazlarını eda etmelidirler.

namaz-elbisesi-dikimiHatta mümkünse Namaz elbisesi dikimi yaptırarak sadece namaz da kullanıcakları bir namaz kıyafeti sahibi olabilirler. Namaz elbisesi dikimi yaptırırken diktireceğiniz elbisenin bol olmasına, vücut hatlarını ortaya çıkarmamasına, iç göstermemesine, uzun olmasına, gerekirse normal kıyafetler üstüne giyilebilecek özellikte olmasına dikkat edilmelidir.

Namaz elbisesi dikimini iki şekilde yapabilir yada yaptırabilirsiniz. Birincisi yandan bağlanabilir sabahlık tarzında herhangi bir kıyafet üzerine geçirilebilecek tarzda bir namaz elbisesi olabilir. İkinci Namaz elbisesi dikimi modeli ise boydan giyilebilir, kendinden eşaplı, yine bopl kesim tek parça namaz elbisesi modelidir.

Namaz elbisesi dikimi yerine her türlü namaz elbisesi modelinin bulunduğu www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edilebilir.