Muharrem Ayı Duası

By | 13 Ekim 2014

Muharrem ayıDuanın Arapçası :

Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdülillâh-i Rabbi’l-1 âlemin. Vessalât-ü ve’s-selâm-ü ‘alâ seyyidinâ Muhammed’iv ve ‘alâ elihî ve sahbihî eeme’în. Ellâhümme ente’l- ebediyyü’l-kadîm-ü, el hayyü’l-kerîm-ü, el hannânü’l-mennân-ü, ve hezih-î senetü’n-cedîdetün, es-elüke fıhe’l-‘ismete mineşşeytânirracîm-i ve evliyâihî, vel’âvne ‘alâ hezihi’n-nefsi’l-emmârat-i bi’s-sûi, ve’l- iştiğâl-e bimâ yükarribûn-i ileyke yâ Kerîm-ü yâ Ze’l-Celâl-i ve’l-İkrâm, bi-Rahmetike yâ Erhame’r-Râhımîn-e, ve sallellâh-ü ve selleme ‘alâ Seyyidi-nâ ve Nebiyyi-nâ Muhammed-in ve ‘alâ elihî ve sahbihî ve ehl-i beytih-i ecmeîn…

Duanın Anlamı :

Bütün hamdler alemlerin Rabbi olan Allah(-u Teala)ya mahsustur. Salât-ü Selâm Muhammed (s.a.v) Efendimiz’e, âline ve bütün ashabına olsun.Kendinden vevvel hiçbir varlık olmayan. Varlığı, hayatı, kullarına kre¬mi, ziyade merhameti, nimetler bağışlaması sonsuz devamlı olan, yalnız sensin ALLAH TM! İşte bu yeni yıldır ki: Bu yıl boyunca huzurundan kovulmuş şeytandan beni korumanı, daima kötülüğü emreden nefsime galip olmam için yardımını ve beni sana yaklaştıran işlerle meşgul olmamı, senden dilerim. Ey Celâl ve İkram sahibi Allah’ım.Ey Erhamu’r-râhimin olan Allahım Rahmetinin bereketiyle duamızı kabul et!
Allah’ın salât ve selâm’ı, Efendimiz, Peygamberimiz Muhammed (s.a.v) in üzerine, bütün âl, ashabı ve ehli beytinin üzerine olsun.
(Her kim bu duayı, Muharrem ayının ilk günü (üç defa) okursa, şeytan: “Onun nefsine herhangi bir kötülüğü yapmaktan ümidimizi kestik.” Der. Allah-u Teâla ona iki melek vekil kılar, o sene onu (bütün belalardan) ko¬rurlar.) (Abdurrahman İbni Abdisselâm, Nüzhetül Mecalis)
Şeyh Şihabüddîn-i Sühreverdî (Kuddise Sırruhu) dan nakledilmiştir ki: Her kim bu duayı Aşure günü üç kere okursa, ölümden emin kılınır. Zira o sene ölümü mukadder olan kimseye bu duayı bu veçhile okumak nasip olmaz.70 defa hasbinallah ve niğmel vekil ve niğmel Mevla ve niğmel naşir. Gufraneke Rabbena ve ileykel mesir teşbih çekilmeli.Bol bol istiğfar edilmeli. 313 defa Lailahe illa ente subhaneke inni küntü mine zalimin çekilmeli.
Oruç tutulmalı Muharrem ayının 9.10-10.11. veya 9. 10. 11. günleri.
Gusl (boy abdesti) alınmalı
En az bir hasta ziyaret edilmeli
En az 10 mümine selam verilmeli
Bir mümine iftar ettirilmeli. (Cemaate vermiş olur.)
O gün eve ufak tefek erzak alınırsa yıl bereketli olur.