Misvak Agaci

By | 18 Ekim 2014

misvakagaci      misvak agaci vadilerin ortasında ve bazan da dağlık bölgelerde yetişir, dikenleri az bir ağaççıktır. Misvak olarak kullanılan madde bu misvak agaci kökleri ve dallarından meydana gelmektedir. misvak agaci meyvesine “Kebas” denilmektedir. Üzüm salkımları gibi salkımları vardır. Meyvesi nohuttan biraz küçüktür, içerisinde yuvarlak, sert ve küçük bir çekirdeği vardır. Meyvesi başlangıçta yeşil olarak belirmeye başlar, sonra kırmızılaşır ve tatlanır, fakat biraz acımtırak olur, sonra siyahlaşır ve lezzeti artar, bu esnada toplanır ve üzüm gibi satılır. Yine üzüm gibi kurutulduğu da olur. Ağacın dalında olgunlaştıktan sonra bu meyveyi insanlar yediği gibi., hayvanlar da yerler’

 

Nitekim Câbir b. Abdullah (r.a.) şöyle demiştir: “Bir defasında biz, Peygamber Aleyhis-Selâm ile beraber misvak agaci olgunlaşmış meyvesini topluyorduk. Bu sırada Peygamber Aleyhis-Selâm bize: “Sizlere bu meyvenin siyahını (olgunlaşmış olanını) toplamanızı tavsiye ederim. Çünkü siyahı en güzeli ve en iyisidir” buyurdu.”2 Meyvesi mideyi kuvvetlendiri, iştahı açar ve ağız kokusunu güzelleştirir, hararet vericidir ve dimağı temizler. Su ile kaynatılıp içildiğinde idrarı artırır ve mesaneyi temizler.” misvak ve çeşitlerine http://www.ihvan.com.tr/misvak adresinden sipariş verebilirsiniz.