Misvağın Faydaları Nelerdir ?

By | 26 Şubat 2015

Misvağın Faydaları Nelerdir ?Misvağın Faydaları Nelerdir ?

Misvak dişlerden ziyade dişetleri için önemlidir. Çünkü her bir dişin di­binde farklı organlarla bağlantılı ikişer akupunktur noktası bulunur. Misvak akupunktur noktaları vasıtasıyla, dişetlerine 28 sinirle bağlanan beynin, 5 duyu organı ve sinüslerin, kasların, iç organların ve üreme organlarının iş­levini dengeler.

Misvak balgamı keser, görme gücünü artırır. Ağız tadını güzelleştirir, diş etleri, mide, bağırsak, prostat, yumurtalık ve rahim sinirlerini güçlendi­rir, balgamı keser, diş taşlarını (tartarı) düşürür. Misvak kaslarda ağrıyı azal­tır, dişeti hastalıkları ve diş çürümelerini önler, ağızdaki zararlı mikropları öldürür, faydalıların yaşamını kolaylaştırır, akıl sağlığını ve hafıza kuvveti­ni son nefese kadar korur. Misvağın etkisi kullanıldıktan sonra 48 saat sü­reyle devam eder. Misvak kullanmak sünnettir.

Dişi olmayanlar veya takma dişli olanlar da diş etlerine misvak kullan­malıdır. Dişlerinde kaplama olanlar, dişetlerinde sürekli kan dolaşımı bozukluğu olduğu için, misvak kullanmakta daha titiz davranmak zorundadır.

Misvağı tükürük ile ıslatıp ön dişler ile yumuşatmak gerekir. Bu hareket rahim, yumurtalık, prostat ve merkezi sinir sistemini güçlendirmek açısın­dan önemlidir. Misvağın bu şekilde kullanımı aynı zamanda dişlerin sallan­masını önler, sallanan dişleri kuvvetlendirir. Günde 3-5 defa ve en az 40 gün süresince aralıksız misvak kullanılmalıdır. “Misvak olmadığında, par­mak misvak yerine geçer”. (Hadis-i Şerif, İbni Ömer r.a.’dan)

  •  Mesane ve böbrek taşlarını eriterek düşürmek için, işaret parmağı ka­lınlığında, 15 cm. uzunluğunda 5 tane misvak alınır. Her biri 15 par­çaya bölünür, 6 litre su içinde, kısık ateşte karışımın seviyesi yarı yarı­ya azalana kadar (yaklaşık 6 saat) kaynatılır. 3 gün boyunca, bitene ka­dar yudum yudum içilir.