Miraç Gecesi Nedir ?

By | 23 Mayıs 2014

feraceler

Miraç gecesi nedir

Miraç gecesi nedir, o gecede neler olmuştur müslümanların en çok merak ettikleri sorulardandır. Miraç gecesi nedir sorumuza kısaca Miraç gecesi, Recep ayının yirmi yedinci gecesine rastlayan mübarek gecedir diye tarif edebiliriz. Bu gece çok ulvi ve kutsi bir gecedir.

Miraç gecesi nedir, dinimizde neden bu kadar önemlidir diye düşünenler için şu şekilde ayrıntılı bir biçimde açıklama yapabiliriz; Miraç, hüzün senesi olarak isimlendirilen dönemde en büyük koruyucu, destekçisi olan amcası Ebu Talib ile fedakâr hayat arkadaşı Hazreti Hatice annemizin vefatıyla sıkılan, âdeta daralan Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Sellem) in 52 yaşında uyanık iken, beden ile hicretten altı ay önce Receb ayının 27. gecesi, Pazartesi günü Mekke-i Mükerreme’de Mescidi Ha­ram’dan Kudüs’e ve oradan göklere ve bilinmeyen yerlere gö­türülüp, getirilmek suretiyle moral depolanmasıdır.

Bu gece de, ihyası Müstehab gecelerdendir. Namazın farz olması gibi, ümmeti alakadar eden birçok önemli hükmün teşri edildiği ve amcasıyla, eşini peş peşe kaybetmesi sonu­cu, müşriklerin eziyetlerinin artması nedeniyle hüzne boğu­lan Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Sellem)in en büyük teselliye mazhar kılındığı bir gece, elbette en üst düzeyde kutlanmayı ve ihyayı hak etmiştir.

Miraç gecesi, kulların namaz ile Rabbine yükseleceğine ve müminlerin miracının da namaz olduğu Resulullah {Sallal­lahü Aleyhi ve Sellem)e bildirildiği bir gecedir