Kutlu Doğum Haftasında Yapılan Etkinlikler

By | 21 Haziran 2019

Kutlu Doğum Haftasında Yapılan Etkinlikler

Kutlu doğum haftası, Hz. Peygamber’in doğumunun kutlandığı çok özel bir hafta olup, her sene 14 – 20 Nisan arasında gerçekleşir. Dünyada sadece ülkemizde kutlanmaktadır ve bu gelenek yaklaşık 27 yıldan bu yana devam etmektedir. Kutlu doğum haftası içerisinde, Hz. Peygamber’in doğumu ve yaşamı hatırlanır, tüm müminlere örnek olması için çeşitli etkinliklerle kutlanır. Kutlu doğum haftasında yapılan etkinlikler arasında kutlu doğum hediyelikleri dağıtmak, dua okumak ve gençler ile çocuklara özel programlar düzenlemek en başta gelir. Bu özel hafta devlet desteği ile kutlandığından, özellikle okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Kutlu doğum gülleri, kutlu doğum balonları, hadis kartelaları gibi hediyelik ürünler dağıtmak dışında, kutlu doğum haftasında yapılan etkinlikler arasında şunlar da yer alır:

Kutlu doğum haftasına neler yapılabilir?

– Akşamları çocuklara Hz. Peygamber’in yaşadığı örnek hayattan kesitler anlatmak,

– Yine aynı konuya ilişkin film ve belgesel izlemek,

– Bir gül alarak, yanına da Hz. Peygamber’in hayatının anlatıldığı bir eser ekleyip konu komşuyu ziyaret etmek,

– Kıyamet sahneleri resmedildiği ve Hz. Peygamber’in derin bir tefekküre soktuğundan, Tirmizi ve Tefsir surelerini okumak,

– Salavat getirmek,

– İl, ilçe kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmek

– Kampanya düzenleyerek Kuran hatmetmeyi ve dini kitaplar okumayı özendirmek.

İhvan web sitesi, kutlu doğum haftası etkinliklerinde kullanılabilecek her türlü materyali uygun fiyatlardan tedarik etmekte ve adresinize dek göndermektedir.

Bu ürünü İhvan Online Alışveriş Mağazaları en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile sizlere sunuyor. Ayrıca toptan alımlarınız için en uygun fiyatlı ürünleride sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.

Not: Ürün ile ilgili sormak istediğiniz sorular için canlı destek ve ya 0224 223 76 69 – 0545 223 76 69 – 0850 466 11 66 nolu telefonlardan ve ya [email protected] e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.