Kutlu Doğum Haftasında Neler Yapılmalı

By | 10 Mart 2014

kutlu doğum haftasında neler yapılmalı

Dünyayı ve insaları içinde bulundukları karanlıktan kurtarmak için kılavuz olarak Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in dünyayı şereflendirmelerinin kutlandığı kutlu doğum haftasına ulaşmak büyük bir huzur ve mutluluk sebebidir. Bu özel zaman da, kutlu doğum haftasında neler yapılmalı diyorsanız size şu tavsiyelerde bulunabiliriz.

Peygamber efendimizin getirdiği mesajın ne olduğunu ve bu mesajı hayatımızda nasıl tatbik edebileceğimizi öğrenebileceğimiz ” O ” nu tanıtan kitaplar okumalıyız. Okuduklarımızı çevrediklerimizle paylaşabilir bu konularda sevdiklerimizi de aydınlatabiliriz.

Peygamberimize selavat getirmek kutlu doğum haftasında neler yapılmalı sorusunun en iyi cevaplarından biridir. Çünkü Allah “Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber’e hep salât ederler Ey iman edenler! Siz de O’na salât edin ve tam bir içtenlikle selâm verin” (Ahzab 33/56) buyurarak bizlerden Efendimiz’in (sav) ismini andığımız zaman salavat getirmemizi istiyor.

Kutlu doğum hatftası etkinlik ve programlarına ailenizle birlikte katılabilirsiniz.

Kutlu doğum haftasında neler yapılmalı , bizce en güzeli bir gül ve bir siyer kitabı alarak sevdiklerinize hediye edebilir, böylelikle ”hediyeleşmek sünnettir ” hadisine mazhar olabilirsiniz.