Kutlu Doğum Haftası Nisanın Kaçında

By | 21 Haziran 2019

Kutlu Doğum Haftası Nisanın Kaçında

Bilindiği üzere, Hz. Peygamber’in doğumu her yıl Mevlid Kandili şeklinde kutlanmaktadır. Mevlid kandili, ilk olarak hicretten 350 yıl sonra kutlanmaya başlanmış olup, kelime anlamı olarak da “doğum” anlamına gelmektedir. Tüm İslam dünyasında kutlanan MevlidKandili’nin coşkusunu daha uzun süre devam ettirmek isteyen Türkiye, Kutulu Doğum Haftası uygulamasını devreye sokmuştur. Kutlu Doğum Haftası, isminden de anlaşılabileceği gibi Hz. Peygamber’in doğumuna adanmış bir haftadır. İlk defa 1989 yılında kutlanmaya başlanmış ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile düzenlenmiştir. Tam bir hafta boyunca devlet destekli çeşitli etkinlikler ile, Hz. Peygamber’in doğumu ve yaşamı kutlanır, hayırlı davranışları örnek gösterilir.

Kutlu doğum haftası ne zaman 2016

Kutlu doğum haftası nisanın kaçında sorusunun cevabı ise, son yıllarda 14 – 20 Nisan tarihleri arasındadır. Önceleri 20 – 27 Nisan tarihleri arasında kutlansa da, çeşitli eleştiriler sonucu bu tarih aralığına kaydırılmasına karar verilmiştir. Kutlu doğum haftası boyunca, Kutlu Doğum Aşı, Bir Dal Gül Ver gibi devlet destekli çeşitli etkinlikler düzenlenmekte, yine okullarda Hz. Peygamber’i tanıtıcı gösteriler sergilenmektedir. Bu dönemde, çeşitli hediyelikler alıp vermek de adet haline gelmiştir. Kutlu doğum hediyelikleri olarak bilinen bu ürünler, genellikle (dinimiz ile özdeşleşen) gül temasını kullanmaktadır. İhvan web sitesi, geleneksel ve alternatif kutlu doğum hediyelikleri bakımından en çok sayıda seçeneği, en uygun fiyatlarla sunmaktadır.

Bu ürünü İhvan Online Alışveriş Mağazaları en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile sizlere sunuyor. Ayrıca toptan alımlarınız için en uygun fiyatlı ürünleride sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.

Not: Ürün ile ilgili sormak istediğiniz sorular için canlı destek ve ya 0224 223 76 69 – 0545 223 76 69 – 0850 466 11 66 nolu telefonlardan ve ya [email protected] e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.