Kurban Bayramı Ne Zaman 2014

By | 19 Eylül 2014

kurban-bayrami-ne-zaman-2014Kurban Bayramı Ne Zaman 2014 yılı içerisinde hangi ayda ve hangi günde Kurban Bayramını kutlayacağız? 2014 yılı kurban bayramı ekim ayı içerisinde ekimin 4 ü cumartesi günü kutlanacak. 4 gün sürecek kurban bayramı 7 ekim salı günü bitecek. 8 ekim çarşamba iş başı yapılacak.

Kurban bayramında kurban kesimi ilk 3 gün yapılır. Genellikle insanlar ilk gün kurbanlarını keserler. İlk gün kurban kesme telaşından çok büyük bir yoğunluk olur. Dolayısıyla bayramlarda yapılan akraba gezmeleri sonra ki 3 güne kalır. 9 günlük bir tatil olmayacağından gezecek çok yeri olanlar bu 3 günde epey dolaşmak zorunda kalırlar ve bazen zaman yetmeyebilir.

Kurban bayramı bu yıl ekim ayının 4 üne denk gelmesi itibariyle havaların geçen yıllara nazaran daha iyi olacağını söyleyebiliriz. Her ne kadar kış mevsiminde olmasa da Ekim ayında yağmur görülebilir. Özellikle kurban bayramının ilk günü akşam saatlerinde yağmur yağması beklenmektedir. İlk gün akraba gezmesi yapacaklar dikkatli olmalıdırlar.