Kuran Yolu Tefsiri

By | 19 Mart 2015

kuran-yolu-tefsiri-Kuran-ı Kerim müslümanları kötülüklere karşı uyarmak iyiliklere karşı yönlendirmek amacı ile bir çok ilahi mesajın bulunduğu kutsal kitabımızdır. Kuran dili Arapça’dır. Eğer Arapça bilmiyorsanız Kuran’ı sadece yüzünden okumuş bu mesajlarıda anlamamış olursunuz. Mesajları anlamanın diğer bir yolu ise Kuran Yolu Tefsiridir. Kuran-ı tefsirinden okuyarak hem içeriğini, hem de ilahi mesajları rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Bir çok tefsir yazılmıştır. Bunlardan en önemlisi Elmalılının Kuran Yolu Tefsiridir. Bu tefsirin tam ve doğru adı Hak dili Kuran dilidir.

kuran-yolu-tefsiriElmalılı Muhammed Hamdi Yazır, asırların benzerini nadiren yetiştirebildiği büyük din bilginlerindendir. Türk dünyasına Kur’ân-ı Kerim’in verdiği ilahi mesajları önceleri din adamları Arapça tefsir kitaplarından yararlanarak halka anlatırken, zamanla Türkçe tefsirlerin yazılması isabetli bir gelişme olmuştur. Bunların en önemlisi M. Hamdi Yazır’ın “Hak Dini Kur’ân Dili” adlı eseridir. Merhum, manayı lafza feda etmeksizin tercümede, o gün kullanılan dile göre oldukça sadedir. Ancak zamanla bu kullanılan dil de eskimiş ve bu neslin de bu tefsirden istifade edebilmesi için sadeleştirme yoluna gidilmiş ve bu sadeleştirme de aslına uygun olarak yapılmıştır.

Kuran Yolu Tefsiri kitabını her müslümanın muhakkak evinde bulundurması ve okuyarak anlaması önemle belirtilmektedir. Kuran Yolu Tefsiri özellikle ergenlik çağından itibaren yeni nesillere de okutulmalıdır ki çocuklarımız islam ahlakına ve esaslarına göre karakterlerini bulsunlar.

Kuran Yolu Tefsiri www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edilebilir.